Bahçeli'den Hatıra Ormanına Karşı Çıkanlara Tepki
Haber Detayı
18 Ocak 2022 - Salı 20:29 Bu haber 3235 kez okundu
 
Bahçeli'den Hatıra Ormanına Karşı Çıkanlara Tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır'da oluşturulacak Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
MHP Haberi
Bahçeli'den Hatıra Ormanına Karşı Çıkanlara Tepki

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın oluşturacağı Hatıra Ormanına Devlet Bahçeli isminin verilmesini hazmedemeyenlere tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölücülük anaforuna kapılan alçakların Diyarbakır’da yaşayan tüm vatandaşların adına konuşmayacaklarını belirterek, Türk Milletini birbirine düşürmeye çalışan bölücülerin amaçlarına ulaşamadığını ve hiç bir zaman da başaramayacaklarını söyledi.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ, DİYARBAKIR'DA OLUŞTURULACAK HATIRA ORMANI HAKKINDA KONUŞTU

 

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in Kırklar Dağı mevkiinde bulunan 210 dönüm arazi üzerine şehitlerin adını taşıyan 10 bin fidan dikilerek oluşturulacak Hatıra Ormanı'na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adının verileceğini açıklaması üzerine, bu karardan rahatsız olanlar Türk-Kürt kardeşliğine önem veren Lider Devlet Bahçeli'yi yalan ve iftiralarla Kürt düşmanı olarak lanse etmeye çalışmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, adının verileceği Hatıra Ormanına karşı çıkanlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

TÜRK MİLLETİ CANİYE VE CELLADA RUHSAT VERMEYECEK KADAR ASİLDİR

 

Bir HDP’li bölücü hikayemizin bittiğini söylemiş. Bizim hikâyemiz değil, milli hissiyatla karılmış hakikatimiz vardır, yazan ve yükseğe çıkaran da büyük Türk milletidir. Türk milleti, caniye ve cellada ruhsat vermeyecek kadar asildir, azizdir, neciptir. Büyük İslam filozofu İbni Haldun’a göre siyaset; “Dünyevi maslahatların celbi ve zararların defi hususunda akli düşüncenin gereğini yapmaktır.” Cumhur İttifakı’nın siyaseti de budur. Türk milletinin ufkunu HDP/PKK takviyeli zillet ittifakı perdeleyemeyecektir. Husumet bunlardadır, huşunet bunlardadır, hazımsızlık bunlardadır, bölücülük ve ayrımcılık bunların ana dinamiğidir.

 

DİYARBAKIR'DA OLUŞTURULACAK DEVLET BAHÇELİ HATIRA ORMANI

 

Bir hususu daha dikkatlerinize sunmak ve görüşlerimi açıklıkla ifade etmek arzusundayım: Diyarbakır Kırklar Dağı’na, MHP İl Başkanlığımızın düşünce ve girişimiyle gerçekleşen “210 dönümlük Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı”nın kurulmasıyla ilgili karara düşmanca tavır alanların ya kanında ya da mayasında telafi edilemeyecek bir bozukluk vardır. Biz orman yakmadık, doğaya, yeşile, cana ve mala kast etmedik, börtüye böceğe kıymadık. Ateşin çocukları olan şerefsizlere pirim vermedik. Dağlarda silahla gezmedik. Diyarbakır halkını canımız kadar sevdik, kardeşliğimize leke düşürmedik. Şahsımın adını tartışmaya açıp, olmadık itham ve isnatta bulunanlar unutmasınlar ki, Diyarbakır Türkiye’nin 81 vilayetinden birisidir ve aziz ecdadımızın bizlere emanetidir. Diyarbakır Türk milletinin yadigarıdır, birlik ve kardeşlik yakutudur.

 

6 HAZİRAN 2011 MHP MİTİNGİNDE YAPILAN KONUŞMADAN HATIRLATMA

 

Diyarbakır’a hangi hizmetlerimizin geçtiğini soranlara, muhabbetimiz yeter diyorum, hürmetimiz yeter diyorum, duruşumuz yeter diyorum, varlığımız ve açtığımız kucak herkese yeter iradesinde ve inancındayım. Bölücülük anaforuna kapılan alçakların Diyarbakır’da yaşayan muhterem vatandaşlarım adına konuşmaları haksızlıktır, hayasızlıktır. 6 Haziran 2011 tarihinde düzenlenen Diyarbakır Açık Hava Toplantı’mızda özetle şunları söylemiştim: “Vashington’dakiler sizi benden daha fazla sevemez. Brüksel’dekiler sizi benden daha çok anlayamaz. Erbil’deki peşmerge sizi benden daha çok sahiplenemez. Sorarım sizlere; Trakya’da söylenen şarkıyı Bismil’de duymadınız mı? Horon’un neşesini Çınar’da hissetmediniz mi? Yozgat’taki bağlamanın sesiyle Çüngüş’te dertlenmediniz mi? Ege zeybeğinin sesini Ergani’de işitmediniz mi? Hani’den, Hazro’dan, Kocaköy’den, Kulp’ten; İzmir’e, Manisa’ya, Çorum’a, Erzurum’a sevdalarınızı götürmediniz mi?”

 

BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

 

Bu konuşmamın devamında şu düşüncelerimi de Diyarbakırlı kardeşlerimle paylaşmıştım: “Umuyorlar ki birbirimizden kopalım. İstiyorlar ki kardeş kavgasının tarafı olalım. Diliyorlar ki birbirimize küselim ve çözülelim. Aramızı bozmaya çalışıyorlar. Birbirimize düşürmeye çabalıyorlar. Biz birlikteyken amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacaklarını da biliyorlar. Şimdi de dağıtarak sonuç almayı istiyorlar. Ama asla başaramayacaklar. Bizi asla bölemeyecekler. Son sözümüzü 29 Ekim 1923’de söyledik. Kimse heveslenmesin. Bu tarihi yeminden geri atmayacağız. Türkiye’ye hep birlikte sahip çıkacağız ve Türk milletini Allah’ın izniyle sonsuza kadar var edeceğiz.”

 

DİYARBAKIR'DA YAŞAYAN HER KARDEŞİMİ KUCAKLIYORUM

 

Bugünkü duruşumuzun kefili 11 yıl önceki düşüncelerimdir. Bin yıllık kardeşlik hukukuna sadakat ve sevdamız hiçbir şart altında bitmeyecek, eksilmeyecek, tükenmeyecektir. Türk milleti birdir, beraberdir, ebediyen kardeştir. Diyarbakır Merhum Ziya Gökalp’in yuvasıdır, Akkoyunlular’ın, Artuklu Beyliği’nin ana yurdudur. Bölücü teröristler Diyarbakır’ın da, Diyarbakırlıların da, vatanımın ve milletimin her insanının da ortak düşmanıdır. Bu vesileyle Diyarbakır’da yaşayan her kardeşimi kucaklıyorum. Sizleri de saygı ve sevgilerimle selamlıyor, başarılarla dolu bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun.

 

Resim

Resim

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devlet Bahçeli, Diyarbakır, Hatıra Ormanı, MHP, Cihan Kayaalp, Kırklar Dağ
Yorumlar
Haber Yazılımı