Akdeniz Bölgesi'nin En Sıcak Yeri Kozan Oldu
Haber Detayı
10 Temmuz 2020 - Cuma 00:42 Bu haber 9625 kez okundu
 
Akdeniz Bölgesi'nin En Sıcak Yeri Kozan Oldu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Akdeniz'de en sıcak İlçe Kozan olarak belirlendi.
ADANA HABERLERİ Haberi
Akdeniz Bölgesi'nin En Sıcak Yeri Kozan Oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2020 Yılı Haziran Ayı Ortalama Sıcaklıklarına ilişkin verilerinin en sıcak yerler sıralamasında, Adana'nın Kozan İlçesi 40.7 derece sıcaklıkla Akdeniz Bölgesi'nin birincisi Türkiye genelinin ise Cizre'den sonra ikincisi oldu.  

 

GENEL DEĞERLENDİRME

 

2020 yılı Haziran ayında ortalama sıcaklıklar Manisa, Muğla, Datça, Marmaris Dalaman, Antalya, Adana, Osmaniye, Antalya, Adana, Osmaniye, Antakya, Kaş, Köyceğiz, Karaisalı, Erdemli Kale-Demre ve Batman çevrelerinde mevsim normallerinin altında; yurdumuzun kuzey kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken, yurdumuzun diğer kesimlerinde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Uzun yıllar Haziran ayı ortalama sıcaklığı 21.3°C iken, 2020 Haziran ayı 21.7°C olarak gerçekleşmiştir. Haziran ayında en düşük sıcaklık 1.1ºC ile Erzurum’da, en yüksek sıcaklık ise 43.3ºC ile Cizre’de tespit edilmiştir.

 

AKDENİZ BÖLGESİ

 

Ortalama sıcaklıklar, Dalaman, Antalya, Adana, Osmaniye, Antakya, Kaş, Köyceğiz, Karaisalı, Erdemli, Kale-Demre çevrelerinde mevsim normallerinin altında, Göksun çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 23.7°C iken, 2020 Haziran ayı 23.1°C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık 3.6°C olarak Acıpayam’da, en yüksek sıcaklık ise 40.7°C olarak Kozan’da tespit edilmiştir.

 

MARMARA BÖLGESİ

 

Ortalama sıcaklıklar, Kumköy-Kilyos, Sarıyer, Kadıköy-Rıhtım, İstanbul, Sakarya, Bozcaada, Bandırma, Şile, Florya, Geyve çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 21.5°C iken, 2020 Haziran ayı 22.0°C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık 8.5°C olarak Lüleburgaz’da, en yüksek sıcaklık ise 37.4°C olarak Edirne’de tespit edilmiştir.

 

EGE BÖLGESİ

 

Ortalama sıcaklıklar, Manisa, Muğla, Datça, Marmaris çevrelerinde mevsim normallerinin altında gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 23.3°C iken, 2020 Haziran ayı 22.8°C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık 5.0°C olarak Gediz’de, en yüksek sıcaklık ise 39.7°C olarak Nazilli’de tespit edilmiştir.

 

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

 

Ortalama sıcaklıklar, Kırıkkale, Kırşehir, Çiçekdağı çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 18.8°C iken, 2020 Haziran ayı 19.4°C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık 1.9°C olarak Kangal’da, en yüksek sıcaklık ise 36.1°C olarak Kırıkkale’de tespit edilmiştir.

 

KARADENİZ BÖLGESİ

 

Ortalama sıcaklıklar, bölgenin kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde; Nallıhan çevrelerinde mevsim normallerinin altında gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 19.3°C iken, 2020 Haziran ayı 20.5°C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık 5.2°C olarak Bolu’da, en yüksek sıcaklık ise 37.8°C olarak Osmancık’ta tespit edilmiştir.

 

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

 

Ortalama sıcaklıklar, Ardahan, Erzurum, Kars, Iğdır, Tortum, Çemişgezek, Erciş, Muradiye Van, Elbistan, Doğanşehir, Başkale, Yüksekova çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 18.7°C iken, 2020 Haziran ayı 19.6°C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık 1.1°C olarak Erzurum’da, en yüksek sıcaklık ise 36.3°C olarak Palu’da tespit edilmiştir.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

 

Ortalama sıcaklıklar, Batman, Birecik çevrelerinde mevsim normallerinin altında; Ceylanpınar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 26.9°C iken, 2020 Haziran ayı 27.0°C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık 8.2°C olarak Batman’da, en yüksek sıcaklık ise 43.3°C olarak Cizre’de tespit edilmiştir.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Akdenizin en sıcak ilçesi Kozan, Kozan ilçesi, Adananın en sıcak yeri, Türkiyede en sıcak yerler, En soğuk yerler, Haziran ayında, sıcaklık verileri, Meteoroloji
Yorumlar
Haber Yazılımı