Adana Milletvekili İsmail Koncuk İstifa Ettiğini Açıkladı
Haber Detayı
03 Aralık 2021 - Cuma 19:38 Bu haber 3737 kez okundu
 
Adana Milletvekili İsmail Koncuk İstifa Ettiğini Açıkladı
Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Zafer Partisi'ndeki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana Milletvekili İsmail Koncuk İstifa Ettiğini Açıkladı

Ümit Özdağ'ın Genel Başkanlığını yürüttüğü Zafer Partisi'ndeki Genel Sekreterlik ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa ettiğini açıklayan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, partide sadece Milletvekili olarak devam ettiğini ve bundan sonraki açıklamalarının sadece kendisini bağlayacağını söyledi.

 

İSMAİL KONCUK'UN ZAFER PARTİSİ'NDEKİ GÖREVLERİNDEN İSTİFA AÇIKLAMASI

 

Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, ''Zafer Partisi Başkanlık Divanı'ndaki görevlerimden istifa ettim. Zafer Partisi Genel Sekreterliği ve sözcülüğünden istifa etmem sebebiyle, bundan sonra yapacağım tüm açıklamalar şahsımı bağlar, Zafer Partisi Genel Merkezinin hiç bir sorumluluğu yoktur. Divanda olmamızın temel şartı, yönetim tarzında uyum olmasıdır. Parti, yönetim tarzını uyum sağlayacağı insanlarla devam ettirebilir. Takım oyunu oynamamız lazım. Ortak akılla hareket etmemiz lazım. Şu an Zafer Partisi milletvekiliyim. Yeni divan açıklanır da orada İsmail Koncuk olmazsa, Koncuk genel sekreterliği bırakmış demektir. Bu konuda partimin kararını bekliyorum.'' dedi.

 

İSMAİL KONCUK İYİ PARTİ'DEN DE BENZERİ BİR ŞEKİLDE İSTİFA ETMİŞTİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin himayelerinde kurulan Türkiye Kamu-Sen'de uzun yıllar Adana İl Temsilciliği görevini yürüttükten sonra Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı olan İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra İyi Parti'de siyasete atılmıştı.

 

İyi Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken Milletvekili seçilen  İsmail Koncuk, bir süre sonra parti içindeki anlaşmazlıklardan dolayı İyi Parti Başkanlık Divanı'ndaki görevlerinden istifa etmişti. MHP'den ayrıldıktan sonra İyi Parti'ye geçen ve çok gürültülü geçen süreçten sonra İyi Parti'den de ayrılan Ümit Özdağ ile birlikte Zafer Partisi'ni kuran İsmail Koncuk, gelinen son aşamada uyuşmazlıklar nedeniyle Zafer Partisi'nin Başkanlık Divanı'ndaki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

 

İsmail Koncuk'un İyi Parti'den kopuş süreci, aynı Zafer Partisi'ndeki gibi başlamıştı. İlk önce Başkanlık Divanı'ndaki görevlerinden daha sonra da parti üyeliğinden istifa etmişti. İsmail Koncuk ve Zafer Partisi, İyi Parti'de yaşananların benzeri bir strateji izlerse, İsmail Koncuk Zafer Partisi'nden de ayrılabilir. Ümit Özdağ, İsmail Koncuk'un taleplerini yerine getirirse, İsmail Koncuk partideki görevlerine geri döner.

 

MHP, İYİ PARTİ, ZAFER PARTİSİ DERKEN; İSMAİL KONCUK NEREDE DURULACAK?

 

Esasen siyasete MHP'de Seyhan Belediye Başkan Adayı olarak başladığı bilinen İsmail Koncuk'un İyi Parti'den sonra Zafer Partisi'nden de ayrılırsa, siyasi yelpazenin neresinde duracağı ve durulacağı merak edilmeye başlandı. Ümit Özdağ, şartlarını kabul etmezse muhtemelen bir süre sonra Zafer Partisi'nden de ayrılacaktır. İsmail Koncuk, tekrar MHP'ye döner mi ya da MHP onu tekrar kabul eder mi? Bunlar bilinmez. Ancak, bundan sonra katılacağı bir siyasi parti bulamadığı taktirde, kafasına göre yönetebilmesi için İsmail Koncuk'a yeni bir siyasi parti kurmaktan başka çare kalmıyor. Tabiki siyasete devam edecekse...

 

Açıklama yok.

 

Resim

 

Resim


Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana Milletvekili, İsmail Koncuk, istifa etti, partideki, görevlerinden, nereye koşuyor, üç siyasi parti, değiştiren, Sendikacı, Türkiye Kamu Sen, siyaset, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı