Adana'da Vatandaşlara ve Çalışanlara Maske Dağıtımı
Haber Detayı
18 Nisan 2020 - Cumartesi 09:45 Bu haber 3540 kez okundu
 
Adana'da Vatandaşlara ve Çalışanlara Maske Dağıtımı
Adana'da coronavirüs tedbirleri kapsamında ücretsiz maske dağıtımı yapılmasıyla ilgili çalışma yapıldı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana'da Vatandaşlara ve Çalışanlara Maske Dağıtımı

 Adana Valisi Mahmut Demirtaş, coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler gereğince vatandaşların maske ihtiyacının karşılanması noktasında çalışmalarını hızlandırarak, üretim yapan firma çalışanlarının ve vatandaşların maske temini konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

ÜRETİM YAPAN FİRMALARDAKİ ÇALIŞANLARA MASKE DAĞITIMI

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana’da üretim yapan firmalara yapılacak maske dağıtım çalışmalarını planlamak amacıyla oda temsilcileriyle bir araya geldi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gazi Demir, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ile ilgili temsilcilerin katıldığı toplantıda, kentte üretim yapan firmalara yapılacak maske dağıtım faaliyetleri tüm ayrıntılarıyla ele alındı.

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ''Coronavirüs salgınından korunmak için alınması gereken en önemli tedbirlerden birisi maske takmaktır. Toplu iş yerlerinde çalışanların maske takmalarının zorunlu tutulması üzerine Adana’da bulunan ve bu kapsama giren iş yerlerine ücretsiz maske dağıtılmasına yönelik çalışmaları titizlikle ve koordineli bir şekilde yürütüyoruz.'' dedi.

 

VATANDAŞLAR MASKELERİNİ ECZANELERDEN ÜCRETSİZ ALACAK

 

 Adana Valisi Mahmut Demirtaş, vatandaşların meske temin etmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Coronavirüs tedbirleri kapsamında, vatandaşları mağdur etmemek için çalışmalar yapıldı. Toplu yaşam alanları ve kamuya açık alanlarda maske takılmasının zorunlu kılınması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara maskelerin ücretsiz ulaştırılması talimatları doğrultusunda ilimizde Vefa Sosyal Destek Grubumuzca maskeler dağıtılmıştı. Sağlık Bakanlığımızca ilimize 377.500 adet maske ulaştırıldı. Bu maskeler cep telefonlarına kod gönderilen vatandaşlarca eczanelerden ücretsiz temin edilecek. Maske temini hususunda da sizlerden ricamız kod gelmeden ücretsiz maske için eczanelere gitmemeniz. Cep telefonlarına ücretsiz maske kodu gelenler en yakın eczanelere gidip maskelerini alabilirler. Her eczaneye 100 vatandaşın ihtiyacını karşılayacak maske bırakıldı. Maske talebinde bulunan 20-65 yaş arası vatandaşlarımıza 10 gün için kişi başına 5 adet maske verilecek. Talep edilen maske o eczanede kalmadı ise vatandaşlarımız diğer eczanelere bakabilirler. Eczaneden ücretsiz maske dağıtımı sokağa çıkması kısıtlanan 20 yaş altı ile 65 yaş ve üzeri vatandaşımızı kapsamamaktadır. Eczaneden ücretsiz maske alırken sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesini vatandaşlarımızdan özellikle istiyoruz.'' dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana'da, Vatandaşlara, ve, Çalışanlara, Maske, Dağıtımı,
Yorumlar
Haber Yazılımı