Adana'da Coronavirüs Teşhisi İçin İkinci Laboratuvar Açıldı
Haber Detayı
18 Nisan 2020 - Cumartesi 08:48 Bu haber 2811 kez okundu
 
Adana'da Coronavirüs Teşhisi İçin İkinci Laboratuvar Açıldı
Adana'da coronavirüs tahlillerinden hızlı sonuç alınması için ikinci bir laboratuvar hizmete açıldı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana'da Coronavirüs Teşhisi İçin İkinci Laboratuvar Açıldı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, coronavirüs salgınına karşı mücadele çalışmalarında daha hızlı sonuçlar alınması amacıyla, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir laboratuvarın daha hizmete açıldığını söyledi.

 

ADANA ŞEHİR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE LABORATUVAR AÇILDI

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını vesilesiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da virüsle mücadele etme çalışmaları sürdürülüyor. İl genelinde birçok alanda alınan tedbirlerin yanı sıra hasta teşhis ve tedavi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Adana’da koronavirüs hastalığının laboratuvar numuneleri üzerinde şimdiye kadar sadece Halk Sağlığı Laboratuvarlarında çalışılmaktayken bugünden itibaren Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi de ikinci laboratuvar olarak hizmete girdi ve buradaki laboratuvarda da koronavirüs hastalığının laboratuvar numuneleri üzerinde çalışılmaya başlandı.

 

İKİ LABORATUVAR İLE DAHA HIZLI SONUÇLAR ALACAĞIZ

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ikinci bir laboratuvar açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Şehrimizde aynı anda iki laboratuvarımız hizmet verirse tahlillerin daha hızlı sonuçlanacağını düşünerek bu hizmeti gerçekleştirdik. Buradaki amacımız;  test sonucu verme süresinin daha kısa olması,  pozitif vakaların ilimizdeki pandemi hastanelerine bir an önce yönlendirilmesi ve hastanın temaslılarının filyasyonunun daha hızlı sağlanması ve bulaş hızının düşmesidir. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koronavirüs (KOVİT-19) Laboratuvarının hizmete girmiş olması son derece önemli bir çalışmadır. Çalışmalarda emeği geçen tüm personele teşekkür ederim. Vatandaşlarımızdan belirlenen kuralları titizlikle uygulamalarını ve zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarını rica ediyoruz.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana'da, Coronavirüs, Teşhisi, İçin, İkinci, Laboratuvar, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı