Yıldırım Ülkü Ocaklarının Permakültür Projesini Açıkladı
Haber Detayı
03 Eylül 2021 - Cuma 02:03 Bu haber 3620 kez okundu
 
Yıldırım Ülkü Ocaklarının Permakültür Projesini Açıkladı
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yeni başlattıkları Permakültür projesine tüm Ülkücüleri katılmaya davet etti.
ÜLKÜCÜ Haberi
Yıldırım Ülkü Ocaklarının Permakültür Projesini Açıkladı

Sürdürülebilir tarım faaliyeti olan Permakültür projesini başlattıklarını açıklayan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehirlerde; balkon, teras ve bahçe gibi alanlarda herkesin kendi sebze ve meyvesini yetiştirmesini sağlayan bir tasarım modeli olan Permakültür projesine tüm Ülkücüleri katılmaya davet etti.

 

ÜLKÜ OCAKLARI OLARAK PERMAKÜLTÜR PROJEMİZİ BAŞLATIYORUZ

 

Ülkü Ocakları olarak dünyada ve ülkemizde yaşanabilecek bir çok soruna çözüm üretebilmek adına yeni bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. Yeni dönemde tüm il ve ilçe ocaklarımızda Permakültür yani Sürdürülebilir Tarım projemizi başlatıyoruz. Permakültür, özellikle şehirlerde; balkon, teras ve bahçe gibi değerlendirilebilir alanlarda herkesin kendi sebze ve meyvesini yetiştirmesini sağlayan bir tasarım modelidir. 

 

GELECEKTE DÜNYAMIZI KÜRESEL BİR GIDA KRİZİ BEKLİYOR

 

Bilim insanlarının öngörüsüne göre gelecekte dünyamızı küresel bir gıda krizi beklemektedir. Hatta 2050 yılında bir kilo domatesin bir iPhone dan daha değerli olacağı öngörülmektedir. Teknoloji devi Bill Gates’in dünya genelinde tarım arazileri alarak buralarda organik tarım yapacağını belirtmesi de geleceğe dair çok önemli ip uçları vermektedir.

 

YENİ YETİŞEN NESİL TARIM VE HAYVANCILIK KÜLTÜRÜNDEN UZAK YETİŞİYOR

 

Bizi ilgilendiren asıl konu ise yeni yetişen neslin tarım ve hayvancılık kültüründen uzak yetişiyor olmasıdır. Gençlerimiz domates yiyor maalesef domatesin nerede yetiştiğini bilmiyor, çilek yiyor maalesef çileğin nasıl yetiştiğini bilmiyor. Sütün ve yumurtanın marketlerde üretilen bir ürün olduğunu zannediyor. Eğer yeni nesil bu kültürden uzak yetişmeye devam ederse gelecekte beklenen küresel gıda krizi ülkemizi çok daha fazla etkileyecektir.

 

BAŞBUĞUMUZUN İLKESİ, LİDERİMİZİN ANLAYIŞI

 

Nasıl ki her insanın bir ilk yardım bilgisinin olması gerekiyorsa, günümüzde de her insanımızın temel tarım konusunda bilgisinin olması gerekiyor. Biz de gençlerimizin tarım konusundaki farkındalığını arttırabilmek için Permakültür alanındaki çalışmalarımızı başlatıyoruz. Ülkü Ocakları  olarak, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in 9 ışık doktrininde ki ''köycülük ilkesi'' ve aynı zamanda liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in “toprağın dili tarımdır” anlayışı çerçevesinde harekete geçiyoruz.

 

GENÇLERİMİZİN TARIM VE KAYVANCILIK KONUSUNDAKİ FARKINDALIĞINI ARTTIRACAĞIZ

 

Yapacağımız çalışmalarla gençlerimizin tarım ve hayvancılık konusundaki farkındalığını arttıracağız. Gençlerimiz, evlerinin balkonunda ve teraslarında nasıl sebze ve meyve yetiştirebileceklerini öğrenecekler. Evlerindeki yemek artıklarından nasıl kompost gübre yapabileceklerini öğrenecekler. Aynı zamanda alacakları temel tarım bilgisi sayesinde gelecekte yapacakları mesleği birbirine entegre ederek vizyoner projelere imza atabilirler. Makine mühendisi olursa bu alanla ilgili bir makine yapabilir, bilgisayar mühendisi olursa tarım ile ilgili bir otomasyon yapabilir. 

 

ÜLKÜDAŞLARIMIZI PERMAKÜLTÜR EĞİTİMLERİNE KATILMAYA DAVET EDİYORUM

 

Küçük bir ülke olan Hollanda, tarım ürünlerinden yılda 120 milyar dolar gelir elde ediyor. Biz de yapacağımız bu projelerle gelecekte Türkiye’nin hem kendine yetebilen hem de dünyaya ihracat yapabilen tarım devi bir ülke olmasını sağlayabiliriz. Geleceğin büyük Türkiye’sini inşa ederken, her alanda bilinçli ve kültürlü nesiller yetiştirebilmek için Ülkü Ocakları olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm ülküdaşlarımı gelecek günlerde duyurusunu yapacağımız Permakültür projesi eğitimlerine katılmaya davet ediyorum.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Ahmet Yiğit Yıldırım, yeni başlattıkları, Perma kültür projesi, tüm Ülkücülere çağrı, sürdürülebilir tarım, balkon, teras, gençler
Yorumlar
Haber Yazılımı