Yazar Osman Diyadin ile İP'li Aytun Çıray Arasında Tartışma
Haber Detayı
17 Ekim 2022 - Pazartesi 12:56 Bu haber 4969 kez okundu
 
Yazar Osman Diyadin ile İP'li Aytun Çıray Arasında Tartışma
Gazeteci yazar Osman Diyadin ile İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray arasında sosyal medyada yaşanan dört aşamalı tartışma dikkat çekti.
SİYASET Haberi
Yazar Osman Diyadin ile İP'li Aytun Çıray Arasında Tartışma

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi övmesinden rahatsız olan muhalif cenahın düştüğü durumla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, kendisine sosyal medya üzerinden cevap veren İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile dört aşamalı bir tartışma yaptı.

 

PUTİN'İN TÜRKİYE'Yİ ÖVMESİ MUHALİF CENAHI RAHATSIZ ETTİ

 

Avrupa'daki enerji krizinin çözümüne yönelik, Türkiye'de büyük bir doğal gaz merkezi kurulacağını açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa ülkelerine doğal gaz konusunda bundan sonra muhataplarının Türkiye olacağını söyledi. Dünyanın tahıl krizinin çözülmesinde baş rol oynayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ''Erdoğan’ın çabası sayesinde, Ukrayna tahılının dış piyasaya ulaştırılması anlaşmasını uyguluyoruz. Ukrayna tahılı alan ülkeler Erdoğan’a minnettar olmalı'' sözleriyle öven Putin'in, doğal gaz konusunda Türkiye'nin merkez olacağını söylemesi dünyada ve Türkiye'de büyük yankı uyandırdı.

 

Rusya Ukrayna savaşı başladığından beri Amerikancı politikaları gereği, Rusya'ya karşı Ukrayna'yı destekleyen 6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi partiler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşta arabuluculuk rolüyle ön plana çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övmesinden rahatsız oldu. Türkiye'nin doğal gaz merkezi olacağını açıklayan Putin'i Ak Parti İl Başkanı gibi davranmakla suçlayan Türkiye'deki muhalif cenah, Türkiye'nin bu işten çok karlı çıkacak olmasını hazmedemedi. Tüm bu olup bitenler üzerine sosyal medya hesaplarından birbiriyle tartışan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve Gazeteci yazar Osman Diyadin'in sözleri, 'Erdoğan iktidardan düşsün de Türkiye'ye ne olursa olsun' mantığıyla hareket eden muhalif cenahın gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi.

 

OSMAN DİYADİN'DEN PUTİN'İN SÖZLERİNE VE MUHALİFLERİN KARŞI ÇIKMASINA DEĞERLENDİRME

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi övmesinden rahatsız olan muhalif cenahın düştüğü durumla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Tayyip Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşındaki örnek tavrı bakın neler getiriyor. Putin, Batıya bakın nasıl seslendi? 'Sadece Türkiye'ye doğal gaz vereceğiz. Batılılar bir şey isteyecekse, muhatapları artık Türkiye.' Bu sözler üzerine, şimdi batılılar düşünsün, bir de Türkiye'deki muhalifler. Aman Putin ne yapıyorsun? Altı artı bir masa 'Bak iktidara gelirsek sana ne yapacağız?' diye hayıflanıyor! Sana mı kaldı Erdoğan’ı övmek! Bak Bay Kemal ne diyor; 'İktidara gelirsek Ukrayna’nın yanında olacağız' Yani diyor ki Rusya ile savaşa gireriz! Kafa bu kafa! Hala Türkiye’nin jeopolitik konumundan habersiz Bay Kemal! Türkiye Cumhuriyeti Devleti dış politikada tarihin en başarılı dönemini yaşıyor! Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadelede tarih yazıyor. Beyler rahatsız! Acı ama gerçek bu! Putin Türkiye’yi övüyor, CHP/İP rahatsız oluyor!'' dedi.

 

AKŞENER'İN BAŞDANIŞMANI İP İZMİR MİLLETVEKİLİ AYTUN ÇIRAY, OSMAN DİYADİN'E CEVAP VERDİ

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi övdüğü konuşmasına yönelik paylaşılan videonun yanlış tercüme edildiğini savunan ve konuşmanın özündeki Türkiye'nin doğal gaz merkezi olacağı gerçeğini görmezden gelen İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Osman Diyadin'e cevap verdiği açıklamasında, ''Dezenformasyonun şahı! AKP'ye destek verdiği izlenimini güçlendirmek için Putin'in konuşmasına yalan altyazı koydular.'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN'DEN AYTUN ÇIRAY İLK CEVAP

 

Sosyal medyadan yaptığı değerlendirmelere yorum yapan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'a cevap veren Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Niye bu kadar zorunuza gidiyor niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz! Putin’in bütün dünya önünde 'Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurabiliriz' açıklamasından. Erdoğan Türkiye demek mi? Yoksa siz başka ülke siyasetçimisiniz! Aytun Bey üzülmeyin! Kazanan Türkiye Türkiye!'' dedi.

 

AYTUN ÇIRAY VE OSMAN DİYADİN ARASINDA 2. TARIŞMA

 

AYTUN ÇIRAY: ''Putin 'Türkiye'yi gaz merkezi yapacağım' sözünü 2018'de de verdi yapmadı. Şimdi yaparsa memnun oluruz. Rahatsızlığım yalan veya yanlış söyleyerek milleti küçük görmenden.'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN: ''Aytun Bey! Milleti küçük gördüğümü söylüyorsunuz! Lütfen aynaya bakın! ABD’nin Türkiye’nin parasını dahi verdiği F 35’leri vermemesine karşı ABD’ye iki kelime sözünüz olmadı! TOGG’ü görmediniz bile! Dünyanın konuştuğu İHA ve SİHA’ları bile, 'Bir Bayraktar SİHA ve İHA reklamıdır gidiyor. Havasından geçilmiyor.'' sözlerinizle aşağılamıştınız.

 

AYTUN ÇIRAY VE OSMAN DİYADİN ARASINDA 3. TARIŞMA

 

AYTUN ÇIRAY: ''Ey Amerika. Güya kadim dostuz. Ama. Rus uçağını düşürme emrini ben verdim, diye yarışanlar. Sonra mecburen S-400'leri alanlar ve 34 askerimiz bombalayan Putin yüzünden F-35'leri vermiyor.'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN: ''Aytun bey. Laf cambazlığına bırak! Uluslararası siyasette önce menfaatler gelir.Önce beyaz dediğinize sonra siyah diyebilirsiniz. Menfaate göre duruma ve kosullara göre parti değiştiren milletvekilleri gibi düşünün bunu!. Dedim ya ayna meselesi bu! Rus uçağı fetö işi bin kere konuşuldu. Hala burdan siyasi rant peşinde koşmak abesle iştigal. Bu arada partinizin ve sizlerin neden bugüne kadar FETÖ ile ilgili tek kelime sözünüz yok! Neden! Devam edelim. Aytun bey algıyı bırak! S-400 yüzbin kere söylendi. ABD Patriot satmadı bize bizimde hava savunma sistemine ihtiyacımız olduğu için Rusya’dan aldık. Sanki uçak düştü diye almışız  havası yaratmak ayıptır. Öte yandan soykırım cevabı da fazlasıyla iade edildi. Aytun Bey! Uluslararası alanda Türkiye gerçeği güçlü bir şekilde varken hala anlamsız demagoji söylemleriniz hazımsızlık göstergesinden başka bir şey değil! Kaldı ki RTE’yi devirmek için saygıyı Amerikanın önünde el pençe durarak  gösterenlerden öğreneceğimiz bir şey yok! Aytun Bey! FETÖ’ye tek kelime edemeyen, HDP oylarından medet uman, Demirtaş’ın tahliyesini isteyen, Büyükelçilerin sözcüsü olan, Yunanistan tepki göstermeyen, Diyarbakır annelerini yok sayan, KİMLER?..

 

AYTUN ÇIRAY VE OSMAN DİYADİN ARASINDA 4. TARIŞMA

 

AYTUN ÇIRAY: ''Dış politika da aynı milletvekillerinin yer değiştirmesi gibidir. İktidar partisine giderseniz ilkesel inandırıcılığınız olmaz. Saygı görmezsiniz. İlkeleriniz vardır ve o ilkeleri gerçekleştirmek, korumak için her türlü mevki ve makamınızı riske ederek halin gereğini yaparsınız. Dış politikada da durum böyledir. Sırf içeride oya tahvil etmek için ülkelerin liderlerine yönelik sert konuştular. Dış politika ciddi bir iştir.'' dedi.

 

Bir video yayınlayarak Rus uçağının düşürülmesini Türk Hükümetini yıpratmak amacıyla kullanmaya çalışan AYTUN ÇIRAY, Osman Diyadin'i hedef aldığı cevabında, ''Artık buradan dezenformasyon yapmanıza izin vermeyeceğim. Bak bir daha dinle bakalım Rus uçağını kim düşürmüş. Herkes dinlesin lütfen. Osman gibi dezenformasyoncuları teşhir edelim.'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN: ''Aytun Bey! Lütfen algı operasyonu yapmayın. Rus uçağı nasıl düşmüş? Kim düşürmüş? Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili ByLock'ta yazışan FETÖ'cüler, 'Türkiye Hükümetini tufaya düşürdük' itirafını yapmıştı. Yani Rus uçağını FETÖ'cüler düşürmüştü.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, o siyasetçi, arasında, yaşanan, dört aşamalı tartışma, dikkat çekti, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Doğal Gaz, ekonomi, MHP, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı