MHP'li Sefer Aycan'dan Engelli Bireylere Kadro Talebi
Haber Detayı
16 Ekim 2022 - Pazar 12:01 Bu haber 2275 kez okundu
 
MHP'li Sefer Aycan'dan Engelli Bireylere Kadro Talebi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, engelli bireylere kamu ve özel sektörde daha fazla kadro açılmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Sefer Aycan'dan Engelli Bireylere Kadro Talebi

Sayıları sürekli artan engelli bireylerin rahatça yaşamasına yönelik yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında TBMM Genel Kurulu'nda değerlendirmelerde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, bu konuda Yerel yönetimler ve eğitim kurumlarına daha fazla iş düştüğünü hatırlatarak, engelli bireylere kamu ve özel sektörde daha fazla kadro açılmasını istedi.

 

ENGELLİ BİREYLERİN RAHATÇA YAŞAMASINA YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILMALI

 

Yerel yönetimler ve eğitim kurumlarının sayıları sürekli artan engelli bireylerin rahatça yaşamasına yönelik çalışmalar yapmasını isteyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Herhangi bir engele sahip kişi sayısı sürekli artmaktadır. Aile Bakanlığının yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de nüfusun yüzde 7'sinin en az bir engeli vardır. Elbette, bu, yaşla artmaktadır, 65 yaşın üzerinde ise yüzde 23'e çıkmaktadır. Engellilik hayatın gerçeğidir, herkesin başına gelebilir, engeli insanlarla birlikte yaşam sürecektir. Bunu dikkate alarak şehir hayatında, sosyal hayatta düzenleme yapmak gerekir. Özellikle yerel yönetimler şehir hayatını düzenlemelidir. Eğitim, en büyük ihtiyaçtır, eğitim kurumlarında her türlü engellinin eğitimi için de düzenleme yapılmalıdır.'' dedi.

 

KAMUDA VE ÖZEL SEKTÖRDE ENGELLİ KADROLARI ARTTIRILMALIDIR

 

Engelli bireylerin kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmesi için bir geliri olması gerektiğine dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Engelli kimsenin bağımlı olmadan yaşaması için işinin olması lazım, gelirinin olması lazım. Bu nedenle engellilerin istihdamı için kadrolar artırılmalıdır. Özel sektörün engelli istihdamı konusunda daha duyarlı olması gerekmektedir. Kamuda ise kadrolar daha fazla artırılmalı ve daha fazla engelli istihdamı yapılmalıdır.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili, Sefer Aycan, engelli bireylere, kamu ve özel sektör, daha fazla, kadro açılması, istedi, geliri olan, muhtaç olmadan, TBMM, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı