Ülkü Ocakları'ndan Yavuz Bahadıroğlu'na Sert Tepki
Haber Detayı
29 Mart 2020 - Pazar 21:45 Bu haber 15096 kez okundu
 
Ülkü Ocakları'ndan Yavuz Bahadıroğlu'na Sert Tepki
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Atatürk düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle Yavuz Bahadıroğlu'na tepki gösterdi.
ÜLKÜCÜ Haberi
Ülkü Ocakları'ndan Yavuz Bahadıroğlu'na Sert Tepki

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, TRT'de yayınlanan 'Ya İstiklal Ya Ölüm' isimli dizisini hedef alarak Atatürk düşmanlığı yapan, asıl adı Niyazi Birinci olan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu'na, sert tepki gösterdi. Bahadıroğlu, Ateş'in tepkisi üzerine sosyal medyadan paylaştığı twiti silip ikinci bir mesaj yazarak, Ülkücülerin gönlünü almaya çalıştı.

 

YAVUZ BAHADIROĞLU'NUN YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DİZİSİNİ HEDEF ALDIĞI PAYLAŞIMI

 

Yavuz Bahadıroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''TRT 1'de yayınlanan 'Ya İstiklal Ya Ölüm' isimli dizi, son yıllarda yapılan Diriliş, Kuruluş, Abdülhamid gibi Osmanlıyı sevdiren dizilere karşı Kemalistlerin rövanşıdır. Atatürk'ü övme dizisidir. TRT'ye bu dizi kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum, ama hesabı iktidardan sorulur.'' dedi.

 

SİNAN ATEŞ'İN YAVUZ BAHADIROĞLU'NA SERT TEPKİSİ

 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, diziyi hedef alarak Atatürk düşmanlığı yapan Yavuz Bahadıroğlu'na tepki göstererek, ''FETÖ'nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve  romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu'nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir. Türk milleti için koronavirüs kadar tehlikeli bir şey varsa o da  Türk tarihine, Türk kültürüne, Türk büyüklerine ve Atatürk'e düşmanlık eden cemiyet mikroplarıdır.'' dedi.

 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, sosyal medyadaki bir takipçisine verdiği cevapta ise, ''Hiç bir Ocağımızda bu ve adı geçenin tek bir kitabı yok. Tüm ocaklardan kitap listeleri aldım. Bu cemiyet mikropları Türk çocukları için coronavirüsten daha tehlikelidir.'' dedi.

 

YAVUZ BAHADIROĞLU İLK TWİTİNİ SİLEREK ÖZÜR BABINDAN MESAJ YAZDI

 

 Yavuz Bahadıroğlu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in sert tepkisi üzerine sosyal medyadan yazdığı açıklamayı silerek, ''Son twitimin bazı yanlış anlamalara ve yargılara yol açmasına üzüldüm. Maksadı aşan şekilde anlaşıldığı için tweetimi sildim. Tek dileğim dizilerde tarihi gerçeklere sadık kalınmasıdır. Konuya hassas yaklaşan ülkücü camia ile kardeşlik bağlarımız vardır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ülkü, Ocakları'ndan, Yavuz, Bahadıroğlu'na, Sert, Tepki,
Yorumlar
Haber Yazılımı