Türkiye Kamu-Sen'den Sözleşmelilere Kadro Talebi
Haber Detayı
25 Ocak 2021 - Pazartesi 21:44 Bu haber 7039 kez okundu
 
Türkiye Kamu-Sen'den Sözleşmelilere Kadro Talebi
Türkiye Kamu-Sen, sözleşmeli personelin kadroya geçmelerinin yerinin mahkemeler olmadığını TBMM olması gerektiğini açıkladı.
GÜNDEM Haberi
Türkiye Kamu-Sen'den Sözleşmelilere Kadro Talebi

Belediyeler ve tüm kurumlarda olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı'nda da olan Sözleşmeli Personellerin sıkıntılarını dile getiren Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, sözleşmeli personelin kadroya geçmelerinin yerinin mahkemeler olmadığını TBMM olması gerektiğini açıkladı.

 

SÖZLEŞMELİLER KADROYA GEÇİRİLEREK ANAYASA'YA AYKIRI BİR DURUM SONA ERMELİDİR

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, ''Aynı okullardan mezunlar, aynı yazılı sınavlara tabiler, aynı mülakatlara giriyorlar, atandıkları yerlerde aynı görevlerde bulunuyorlar. Buna rağmen, 4/A ve 4/B çalışanların mevzuatları farklı olması sebebiyle iş güvenceleri, görevde yükselme, nakil, unvan ve kurum değişikliği, yurt içi ve dışı görevlendirmeler gibi özlük ve sosyal haklarında farklılıklar bulunmaktadır. Eşler ayrı illerde görev yapmaktadırlar. Eş durumu tayinleri yapılamamaktadır. Çocukları mağdur durumdadır. Diyanet İşleri Başkanlığında çoğunluğu imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi olmak üzere 27 bin civarında 4/B Sözleşmeli personel çalışmaktadır. Bu çalışanların bir kısmı süresiz sözleşmeli, bir kısmı 3+1 yıl süreli sözleşmeli olarak çalışmaktadır. Sözleşmeli personel arasında bile ayrı sistem bulunmaktadır. Bu, Anayasanın kanun önünde eşitlik ilkesine de aykırı bir yapı oluşturmaktadır.'' dedi.

 

SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇME YERİ MAHKEMELER DEĞİL TBMM OLMALIDIR

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, ''2019 öncesi göreve başlayan yaklaşık 17 bin 4/B sözleşmeli çalışan, mahkemelere müracaat etmeye başlamışlardır. Davayı kazananlardan kadroya geçenler olmuştur. Bu salgın döneminde ve mahkemelerin bu kadar iş yükünün olduğu bir zamanda, çalışanları dava açmaya yönlendirmek kabul edilebilir bir durum değildir. Bu Devletimizin bütçesine de zarar demektir. Bu itibarla; Anayasanın eşitlik ve sosyal adalet ilkelerinin hayat bulması, kamuda hizmetlerin verimli ve üretken bir şekilde olması sağlanmalıdır. Çalışanlarımızın karşılaştıkları, yaşadıkları ve yaşanacak mağduriyetlerinin önüne geçilmelidir. Geciktirilmedin, 4/B statüsünde istihdam edilen bütün sözleşmeli personelin ayrım yapılmadan, 4/A statüsünde kadroya geçirilmeleri sağlanmalıdır. 4/B Sözleşmeli çalışanlarımızın kadroya geçmelerinin yeri mahkemeler değil, TBMM'dir.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye KamuSen, sözleşmeli personel, kadro yeri, mahkeme değil, TBMMdir, Be
Yorumlar
Haber Yazılımı