Adanalı Sanatçı Kekilli'den Tüm İnsanlığa Çağrı
Haber Detayı
24 Ocak 2021 - Pazar 21:18 Bu haber 20552 kez okundu
 
Adanalı Sanatçı Kekilli'den Tüm İnsanlığa Çağrı
Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, Türkiye'den başka kimsenin yardım elini uzatmadığı Suriye'nin İdlib kentindeki yaşanan dramı dünyaya duyurdu.
GÜNDEM Haberi
Adanalı Sanatçı Kekilli'den Tüm İnsanlığa Çağrı

Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlediği organizasyonla Sanatçılar, yazarlar, sporcular ve sosyal medya fenomenlerinden oluşan bir heyet ile birlikte gönüllü olarak Suriye'nin İdlib kentine giden Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, Suriye'deki savaş nedeniyle kaderleri değişerek zor durumda hayatlarını devam ettiren insanların yaşadıklarını yerinde incelemek ve insanlığın dikkatini yardıma muhtaç olan bölgelere çekmek adına önemli açıklamalarda bulundu.

 

TÜRKİYE'DEN BAŞKA HİÇ KİMSENİN SAHİPLENMEDİĞİ UZAK VE YAKIN BİR YER İDLİB

 

Suriye'nin İdlib kentindeki çadırlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren savaş mağduru ailelere Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yapılan yardımların dağıtılmasına gönüllü olarak yardım eden Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, ''İdlib, araftaki hiç bir yer. Türkiye’den başka hiç kimsenin sahiplenmedigi uzak ve yakın bir yer. İnsanların soğukla, selle, barınma ve açlıkla en çetin mücadeleyi verdikleri yer. Bizi insan yapan değerlerimizi bir kez daha gözden geçirmemiz gerektiğini yüzümüze çarpan zor bir yer. Çok uzakta küçücük yardımlarla hayata tutunan insanların olduğunu ve bu yardımları yapanlara iki cihan saadeti olarak döndüğünü anlatmama gerek yok sanıyorum.'' dedi.

 

TÜRK MİLLETİNİN CESARETİNE VE MERHAMETİNE TÜM DÜNYANIN İHTİYACI VAR

 

Türkiye'nin ''Bir İyilik Sıcak Bir Yuva'' sloganıyla İdlib'te yürüttüğü, çamur içindeki çadırlarda yaşayanları alt ve üst yapısı tamamlanmış korunaklı konutlara taşıma projesine yardım eden Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, ''Neden mi kimsede maske yok? Çünkü burada televizyon yok, internet yok, yol yok, alt yapı yok, otorite yok.. Pandemi mi? Virüsten, salgından, ölümden haberleri  bile yok. Ne mi var? Bol miktarda açlık ve soguk. Bir de cehenneme dönmüş bu yere şefkatle yardıma gelen STK’lar ve bizler. Türk halkını  seviyorlar çünkü onlardan başka duyarlı olup yardıma gelen yok. Küçücük yardımlar buradaki ailelerin hayata tutunmasını sağlıyor. İnsan yaşayıp görünce daha iyi anlıyor. Kim bilir belki de cesaretimize ve merhametimize bütün dünyanın ihtiyacı vardır. Üç beş küreselcinin esaretinden insanlıgı kurtarmak için. Bir İyilik Sıcak Bir Yuva.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, Suriye İdlib dramı, çadır kent, korunaklı konutlar, yardıma muhtaç aileler, Türk Milleti, cesaret ve merhamet, küresel esaret
Yorumlar
Haber Yazılımı