Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış İstifa Etti
Haber Detayı
22 Temmuz 2020 - Çarşamba 13:56 Bu haber 5970 kez okundu
 
Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış İstifa Etti
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
GÜNDEM Haberi
Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış İstifa Etti

Afyonkarahisar'da düzenlenen bir toplantıda 15 Temmuz FETÖ kalkışmasıyla ilgi yaptığı açıklamalardan sonra Türk Milletinin tepkisini çeken Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

 

TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANI AHMET YARAMIŞ NE DEMİŞTİ?

 

Afyonkarahisar'da düzenlenen bir toplantıda 15 Temmuz FETÖ kalkışmasıyla ilgi yaptığı konuşmada, ''Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor.'' diyerek Türk Milletinin tepkisini çekmiş ve daha sonra yaptığı açıklamada ise sözlerinin bağlamından koparıldığını ileri sürerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifa etmesini istediğinde istifa edeceğini söylemişti.

 

TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANI AHMET YARAMIŞ'IN İSTİFA AÇIKLAMASI 

 

Türk Tarih Kurumu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''14 Temmuz 2020 tarihinde 15 Temmuz'u Anlamak konulu toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle kamuoyundan özür dileyen Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'ndan istifa etmiştir" denildi. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk Tarih Kurumu Başkanı, Ahmet Yaramış, TTK, İstifa etti, 15 temmuz darbesi, pişman olanlar, Tarih, Türk Milleti
Yorumlar
Haber Yazılımı