Ak Parti'li Özlem Zengin'den Devlet Bahçeli Açıklaması
Haber Detayı
22 Temmuz 2020 - Çarşamba 02:23 Bu haber 11730 kez okundu
 
Ak Parti'li Özlem Zengin'den Devlet Bahçeli Açıklaması
Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sosyal medya düzenlemesine ilişkin önerilerini değerlendirdi.
SİYASET Haberi
Ak Parti'li Özlem Zengin'den Devlet Bahçeli Açıklaması

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 9 maddeden oluştuğunu belirterek, AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan teklifin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu söyledi.

 

MHP'NİN SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ KONUSUNDAKİ İLK TEKLİFİ NE OLACAK?

 

Sosyal medya düzenlemesiyle ilgili MHP'nin verdiği ilk teklifin, yeni teklif ile birleştirilip birleştirilmeyeceği konusunda bir gazetecinin sorduğu soruya cevap veren Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, ''Biz zaten MHP ile birlikte çalıştık. Kanun teklifini MHP ile ortak imza ile veriyoruz. Bu teklifimiz inşallah geçerli olacak. Kanun teklifi, Türkiye'de herkesi en çok ilgilendiren kanuni düzenlemelerinden bir tanesidir. Bu düzenlemeyi yaparken birinci önceliğimiz özgürlükler. Biz inanıyoruz ki hukukun olmadığı bir yerde gerçek manada özgürlüklerin var olması mümkün değil." dedi.  

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ İLE AYNI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Sosyal medya terörü bir güvenlik sorununa dönüştü." açıklamasındaki fikri konusunda siz de aynı mı düşünüyorsunuz? sorusuna cevap veren Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, ''Tabii ki. Sadece Türkiye için değil dünya için de bu böyle. Bunun iki boyutu var. Bu mecralarda sanki suç işlemek bir özgürlükmüş gibi addediliyor. Ülkenizin güvenliğine ilişkin olarak, yapılan hakaretlerle ülkenizin devlet başkanına, sade vatandaşınıza ama en önemlisi de veri güvenliği ile alakalı bir sorun var. Veri güvenliğinde de Türkiye'den pek çok veri toparlanıyor. İnsanlar, kendileri isteyerek, iradi olarak veriyorlar. Ama neticesinde bu ortaya çıkan verilerden de hem güvenlik açısından hem de çok ciddi bir kar elde ediyor bu sosyal ağ sağlayıcıları. Hal böyle olunca bu manada bir düzenleme yapmamak mümkün değil, bir zaruret haline geliyor. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin altını çizdiği şeyin bu olduğu kanaatindeyim. Bu kanunla beraber inşallah bu konuda önemli bir adım atacağız. Bu kadar dinamik olan bir süreçte, ihtiyaç halinde başka kanuni düzenlemelerimiz de olacak. 2007'de yaptığımız düzenlemenin bugün yetmediğini görüyoruz." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti Grup Başkanvekili, Özlem Zengin, Devlet Bahçeli, Ak Parti, MHP, Ak Parti ve MHP, sosyal medya düzenlemesi, Ak Parti Haberleri, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı