Ticaret Bakanı Pekcan: Türk Firmaları Libya'yı İnşa Edecek
Haber Detayı
16 Ekim 2020 - Cuma 10:35 Bu haber 17109 kez okundu
 
Ticaret Bakanı Pekcan: Türk Firmaları Libya'yı İnşa Edecek
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk firmalarının Libya'yı yeniden imar etmek için alınan kararların resmileştiğini söyledi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Ticaret Bakanı Pekcan: Türk Firmaları Libya'yı İnşa Edecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Libya’da yarım kalan müteahhitlik projelerinin devamını sağlayacak Mutabakat  Zaptının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

 

HAZİRAN AYINDA YAPILAN TOPLANTI

 

Libya Başbakanı Fayiz Mustafa Sarrac, Libya'nın yeniden imarı konusunda Haziran ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, ''Libya sahip olduğu kaynaklar ve birçok zenginlikle Türkiye ile yapıcı işbirliğini kurma imkanlarına sahiptir. Hep beraber sizlerle omuz omuza, Libya'nın tekrar imarı sürecinde de Türkiye ve Türk şirketlerini tekrar Libya'da görmek istiyorum. Türkiye'ye daha fazla atılım getirmesini ve halkın daha iyi noktalara ulaşması temennimi iletiyorum.'' demişti.

 

TEMMUZ AYINDA YAPILAN TOPLANTI

 

 Başbakan Fayiz es-Serrac, Planlama Bakanı Tahir el-Cuheymi, Merkez Bankası ve ilgili kurumların yetkililerinin katıldığı Temmuz ayında yapılan toplantıda, yarım kalan yatırımların tamamlanması ve yeni yatırımların yapılması konusunda Türk şirketlerinin devreye girmesi gündeme geldi. Kaddafi döneminde Libya'da bir çok iş yapan Türk şirketlerine, aslen Türk kökenli olan Serrac döneminde Libya kapısı yeniden açılacaktı.

 

TİCARET BAKANI PEKCAN LİBYA İLE YAPILAN MUTABAKATIN RESMİLEŞTİĞİNİ AÇIKLADI

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Libya’da yarım kalan müteahhitlik projelerinin devamını sağlayacak Mutabakat  Zaptı, 24 Eylül tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. Söz konusu Mutabakat Zaptı ile Türk firmaları, Libyalı işveren idareler ile görüşmelere başlayarak, Libya’da tamamlanmamış projelere ilişkin iş süreçlerini sonuçlandırabilecek. Libya’nın yeniden imarında yer alabilecek firmalarımızın yatırımlarının devamı açısından son derece önemli olan söz konusu Karar'ın iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ticaret Bakanı, Ruhsar Pekcan, Türk firmaları, Libya yeniden imar, Türkler Libya, türk şirketler Libya, Türk dünyası, ekonomi haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı