TFF Liglerde Küme Düşmeyi Bir Sezonluğuna Kaldırdı
Haber Detayı
29 Temmuz 2020 - Çarşamba 19:12 Bu haber 7530 kez okundu
 
TFF Liglerde Küme Düşmeyi Bir Sezonluğuna Kaldırdı
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve 1., 2., ve 3. Lig'de küme düşmenin kaldırıldığını açıkladı.
GÜNDEM Haberi
TFF Liglerde Küme Düşmeyi Bir Sezonluğuna Kaldırdı

 Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve TFF 1. Lig'de bir sezonluğuna küme düşmenin kaldırıldığını belirterek, MKE Ankaragücü, Malatyaspor ve Kayserispor'un Süper Lig'de, Eskişehirspor, Adanaspor, Osmanlıspor'un 1. Lig'de bu yıl devam edeceklerini açıkladı. Ayrıca TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de de 2019-2020 sezonu için küme düşme kaldırıldı. Adanaspor ve Ceyhanspor'un bu karardan faydalandığı düşünülürse, bu karardan Adana kazançlı çıktı.

 

KÜME DÜŞMEME KARARI NASIL ALINDI?

 

Kulüpler Birliği Vakfı, 18 kulüp ve Lig'e çıkan Erzurumspor ve Hatayspor Kulüp Başkanlarıyla beraber, ''Bu seneye mahsus olmak üzere liglerden düşme olmasın.'' kararı alarak, kararlarını Türkiye Futbol Federasyonuna ilettiler.

 

KÜME DÜŞMEME KARARI TBMM'DE GÜNDEME GELDİ

 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, doğal afet ve coronavirüs salgını nedeniyle futbol takımlarının eşit şartlarda yarışamadığını belirterek, bu yıl Liglerde küme düşmenin kaldırılması gerektiğini söyledi.

 

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU KARARINI VERDİ

 

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşmenin kaldırılması kararını aldı. Buna göre, MKE Ankaragücü, Malatyaspor ve Kayserispor'un Süper Lig'de, Eskişehirspor, Adanaspor, Osmanlıspor'un 1. Lig'de bu yıl devam edecek. Bu sezon 21 takım ile oynanacak seneye 4 düşüp 3 çıkacak ve 2021-2022 ‘den itibaren 20 takımlı lig oynanacak.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TFF Küme düşme, küme düşme kalktı, Adanaspor, Ceyhanspor, Kayserispor, Malatyaspor, spor haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı