Adana Valiliği'nden Bayramda Coronavirüs Uyarısı
Haber Detayı
29 Temmuz 2020 - Çarşamba 17:06 Bu haber 3213 kez okundu
 
Adana Valiliği'nden Bayramda Coronavirüs Uyarısı
Adana Valiliği, Kurban Bayramı tatili süresince uygulanacak coronavirüs tedbirlerini açıkladı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana Valiliği'nden Bayramda Coronavirüs Uyarısı

Adana Valiliği, Kurban Bayramı tatili süresince resmi kurumların ve vatandaşların uyacağı coronavirüs tedbirleri konusunda yaptığı açıklamada, coronavirüs bulaşının artmaması için kontrollü sosyal hayatın gerektirdiği maske takma, fiziki mesafeyi koruma ve hijyen kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

 

KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE UYGULANACAK TEDBİRLER HAKKINDA VALİLİK AÇIKLAMASI

 

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 küresel salgın felaketinin gölgesinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşlarımızın gerek kurban alışverişi ve kesimini, gerekse bayram ziyaretlerini İçişleri Bakanlığımızca yayınlanan genelgeler ile Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun belirlediği kurallar dâhilinde gerçekleştirmeleri, toplum sağlığının korunması açısından büyük önem arz etmektedir.

 

Bu bağlamda koronavirüs bulaşının artmaması için kontrollü sosyal hayatın gerektirdiği maske takma, fiziki mesafeyi koruma ve hijyen kurallarına uyma konularında gerekli uyarılar tatil süresince de vatandaşlarımıza hatırlatılacak olup, 30 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 13.00'den başlayarak; emniyet, asayiş, trafik, sağlık, belediye, iletişim, elektrik, karayolları, demiryolları ve diğer hizmetlerle ilgili Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbirlerin 24 saat esasına göre alınması kararlaştırılmıştır
 

1-) Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı tatilini  huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerini takviye ederek, kendi yönlerinden gerekli tedbirleri alacaktır.

 

2-) Kurban Bayramı boyunca İl Emniyet Müdürlüğü, halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde her türlü asayiş olaylarına karşı tedbirlerini alacaktır.

 

3-) Kurban Bayramı tatili süresince İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm birimler meydana gelebilecek olayları önlemek ve  müdahale etmek için yeterli sayıda personel görevlendirerek gerekli tedbirleri alacaktır.

 

4-) İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri ile otoyol emniyet ve trafik timleri görev başında bulunacaklardır.

 

5-) Valiliğimize gelecek ihbar ve yardım taleplerinde; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta Kontrol Merkezi  ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri koordineli olarak zamanında olaylara müdahale edebilmek için gerekli önlemleri alacaklardır.

 

6-) T.C. Devlet Demiryolları tren seferleri, covid-19 tedbirleri dolayısıyla kaldırıldığından bayram tatili süresince de hizmet vermeyecektir.  

 

7-) Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürlüğünce elektrik arızalarının giderilmesi için nöbetçi personel bulundurulacaktır.

 

8-) Başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere İlçe Belediye Başkanlıkları da Kurban Bayramı tatili süresince hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli eleman görevlendirilerek gerekli önlemleri alacaklardır.

 

9-) Türk Telekom  Adana Bölge Müdürlüğü kendi birimlerinde arıza ve bakım işleri ile ilgili olarak 24 saat esasına göre ekipler ve nöbetçi amirler bulundurulacaktır.

 

10-) İl Sağlık Müdürlüğünce vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunlarına ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere yeteri kadar personel görevlendirilecektir.

 

11-)  İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kurban Bayramı tatili süresince İlimiz ve İlçelerinde gıda denetimlerini aksatmadan devam ettirecektir.

 

12-)  Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları, Kurban Bayramı tatili süresince doğacak sorun ve ihtiyaçlara karşı araç-gereç ve personeli ile birlikte gerekli tedbirleri alacaktır.

 

13-) Vatandaşlarımızın dilek ve şikâyetlerini iletmek üzere   ekli listede yer alan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait telefonlara halkla ilişkiler konusunda deneyimli personel verilerek 24 saat süreyle hizmet edilmesi sağlanacaktır.

 

Yukarıda belirtilen konular üzerinde gereken hassasiyet gösterilecek olup, İlçe Kaymakamlıkları da benzer tedbirleri alarak uygulayacaklardır. 
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana Valiliği, coronavirüs tedbirleri, covid 19 tedbirleri, Kurban Bayramı, Adana coronavirüs, Adana salgın, tedbirlerin uygulanması, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı