TBMM'deki Gözaltı Kararına MHP'den İlk Açıklama
Haber Detayı
21 Mart 2021 - Pazar 10:57 Bu haber 3439 kez okundu
 
TBMM'deki Gözaltı Kararına MHP'den İlk Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan TBMM eylemcisi Gergeroğlu'na tepki gösterdi.
MHP Haberi
TBMM'deki Gözaltı Kararına MHP'den İlk Açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'den çıkmayarak eylem yapan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun TBMM'den derhal çıkarılmasına yönelik çağrı yapması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltı kararı almasını değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Gergeroğlu'nun Gazi Meclis’ten yatağıyla birlikte atıldığını belirterek, yeni koğuşunda yatağını ranza yerine yere sereceğini söyledi. 

 

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN GÖZALTI KARARI

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'den çıkmayarak eylem yapan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında gözaltına alma kararı aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, ''TBMM koridorlarında terör örgütü elebaşı ve terör örgütü lehine slogan atılarak, terör örgütü propagandası yapıldığı tespit edilerek Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatılmıştır'' denildi. TBMM'de HDP grup odasında beklemeye devam eden Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde gözaltına alındı.

 

MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER'DEN GÖZLATI KARARINA İLK YORUM 

 

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de eylem yaptığı için TBMM'den derhal çıkarılmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'kendisine kafa tuttuğunu ve zulmettiğini'' söyleyen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Gergeroğlu, senin neren doğru ki soyadın bile doğru olsun ya da doğru yazılsın. Bizim için her şeyin yanlış. İstersen gerenoğlu olsun yeni soyadın. Senin gibi ucube bir bölücü Liderimize laf edemez. Varlığı yanlış olanın soyadı zaten yanlıştır gergeroğlu. Ö. Faruk Gergeroğlu’nun yeni adresi artık cezaevi. Sayın Genel Başkanımızın çağrısı karşılık buldu, Gergeroğlu Gazi Meclis’ten yatağıyla birlikte atıldı. Artık yeni koğuşunda ranzaya değil yere serer yatağını. Gerenoğlu’na gereği yapılmış. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devlet Bahçeli, İzzet Ulvi Yönter, TBMM, gözaltı kararı, Meclisten çıkar
Yorumlar
Haber Yazılımı