TBMM Başkanı Pozantı Kongresi Törenlerine Katılacak
Haber Detayı
23 Temmuz 2020 - Perşembe 13:51 Bu haber 6456 kez okundu
 
TBMM Başkanı Pozantı Kongresi Törenlerine Katılacak
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 5 Ağustos Pozantı Kongresi’nin 100. Yılı Kutlamalarına katılacak.
ADANA HABERLERİ Haberi
TBMM Başkanı Pozantı Kongresi Törenlerine Katılacak

5 Ağustos Pozantı Kongresi’nin 100. Yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Ak Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci ve Şükrü Erdinç ile birlikte ziyaret ettiği TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Pozantı Kongresi kutlama törenine katılacağını açıkladı.

 

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP POZANTI KONGRESİ TÖRENLERİNE KATILACAK

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin en önemli kilometre taşlarından birini oluşturan Pozantı Kongresi'ni 100 yıl sonra aynı anlam ve coşkuyla kutlamak için hazırlık yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak katıldığı Pozantı Kongresi, 100 yıl sonra aynı gün ve aynı yerde yeniden canlandırılacak. TBMM Başkanımız Sayın Prof.Dr.Mustafa Şentop Beyefendiyi Adana Milletvekillerimiz Sayın Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci ve Şükrü Erdinç ile birlikte ziyaret ederek, 5 Ağustos Pozantı Kongresi’nin 100. Yılı Kutlamalarına davet ettik. Pozantı Kongresi kutlama törenine TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop katılacak. Pozantı TBMM Başkanımıza evvsahipliği onurunu yaşayacak.'' dedi.

 

POZANTI KONGRESİ'NİN ANLAMINA UYGUN COŞKULU KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''100 yıl önce işgalci güçlere karşı direnişin merkezi haline gelen Pozantı, gerçekleştirilen kongre'den sonra Adana'nın Vilayet Merkezi ilan edildi. Bölgeden gelen askerden sivile kanaat önderleri, dönemin TBMM Başkanı Mustafa Kemal Paşa ve Fevzi Paşa'yla birlikte mücadelenin güney cephesinin yönetim kararlarını Pozantı'da aldı. Dolayısıyla, Pozantı Kongresi'nin anlamına yakışacak şekilde anma etkinlikleri düzenlemek için hazırlık yapıyoruz. Kültür Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan'ın desteğiyle Atatürk'ü ve Fevzi Çakmak'ı canlandıracak tiyatro sanatçılarımızla 100 yıl önceki Pozantı Kongresi'ni canlandırıp o atmosferi hep birlikte yaşayacağız. Türk Tarih Kurumu iş birliğiyle Pozantı Kongresi'nin önemini bir kez daha vurgulayacağımız panel, Çukurova Senfoni Orkestramızla Atatürk'ün sevdiği türkü ve şarkılarla konser gibi etkinliklerimiz olacak. Devlet büyüklerimizi, halkımızı ağırlayacağımız anlamlı günde farklı sürpriz etkinliklerimiz de olacak.'' dedi.

 

Resim

 

Resim


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Mustafa Çay, Pozantı kongresi, kutlama etkinli
Yorumlar
Haber Yazılımı