Talip Geylan: Türkiye'ye Haçlı Algısıyla Bakıyorlar
Haber Detayı
01 Ocak 2021 - Cuma 15:51 Bu haber 2407 kez okundu
 
Talip Geylan: Türkiye'ye Haçlı Algısıyla Bakıyorlar
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Ayasofya Camisi'nin açılışını kabus olarak nitelendiren Sözcü Gazetesi'ne sert tepki gösterdi.
GÜNDEM Haberi
Talip Geylan: Türkiye'ye Haçlı Algısıyla Bakıyorlar

Sözcü Gazetesi'nin Ayasofya Camisi'nin açılışını kabus olarak nitelendirip manşet atmasına tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, Türkiye'nin egemenlik başkaldırısı olarak tarihe kaydedilen Ayasofya’nın yeniden ibadete açılışını kabus olarak nitelendiren Sözcü Gazetesi'nin Türkiye’ye hala Haçlı algısıyla baktığını söyledi.

 

TÜRKİYE'YE HALA HAÇLI ALGISIYLA BAKIYORLAR

 

Sözcü Gazetesi'nin Ayasofya Camisi'nin açılışını kabus olarak nitelendirmesini değerlendiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Gazetenin manşeti: '2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı' Haberde '2020’den geriye, hatırlamak istemediğimiz olaylar kaldı' ifadesinden sonra sıralanalar ise şunlar: Depremler, Korona, İşsizlik, Sel ve çığ afetleri, Kadın cinayetleri ve 'Ayasofya açıldı' başlığı. Yazıklar olsun! Ayasofya’nın açılmış olmasını, bir 'kabus' gibi görerek hatırlamak istemeyenler, sanırım ancak Türkiye’ye hala Haçlı algısıyla bakanlardır.'' dedi.

 

SÖZCÜ GAZETESİ TÜRK MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR

 

Ayasofya haberini yapan sorumlunun görevden alınmasını ve Gazetenin özür dilemesini isteyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Hiç şüphem yoktur ki, ülkemizin 'egemenlik başkaldırısı' olarak tarihe kaydedilen Ayasofya’nın yeniden ibadete açılışı, nesillerimiz boyunca minnet ve şükranla anılacaktır. Tavsiyem odur ki, gazete yönetimi, sözkonusu haberi yapan sorumluyu derhal görevden almalı ve Türk kamuoyundan özür dilemelidir.'' dedi.

 

KİLİSE YA DA MÜZA YAZSAYDINIZ MATEMATİĞİNİZ DOĞRU OLURDU(!)

 

Sözcü Gazetesi'nin manşetlerindeki tezata dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Hem haberi verirken 'Ayasofya Camii ibadete açıldı' diyeceksin hem de bunu '2020’nin hatırlanmak istenmeyen' olaylarından sayacaksın. Bir caminin ibadete açılması doğal değil midir? O halde haberi Ayasofya 'Kilisesi' ya da 'Müzesi' diye verin de bari matematik doğru olsun(!)'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk EğitimSen, Genel Başkanı, Talip Geylan, Ayasofya Camisi, kbus olarak nitelendiren, gazeteye tepki, manşetlerin tezatı, Haçlı algısı, Türk Milleti
Yorumlar
Haber Yazılımı