MHP'li Karakaya'dan İtirafta Bulunan Anketçiye Cevap
Haber Detayı
12 Eylül 2022 - Pazartesi 11:33 Bu haber 2627 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan İtirafta Bulunan Anketçiye Cevap
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP'nin oy oranı hakkında itiraflarda bulunan anket firması sahibine cevap verdi.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan İtirafta Bulunan Anketçiye Cevap

MHP'nin oyunu yaptığı anketlerde düşük göstermeye devam ederken Sivas ve Bursa mitinglerini görünce MHP'nin oy oranı hakkında itiraflarda bulunan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat'a cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, anketlerde gösterilmeyen MHP oylarının hangi siyasi partilerin hanesine yazıldığı konusunda da bir açıklama yapılmasını istedi.

 

ANKETÇİLERİN HÜKMÜ MHP MİTİNGLERİ BAŞLAYANA KADARDIR

 

Her seçim öncesi MHP'nin oylarını düşük gösterme gayretkeşliğinde sınır tanımayan anket firmaları, Türkiye'nin en önemli seçimlerinden birisi olan 2023 seçimleri öncesinde de yıllardır üstlendikleri MHP'yi yıpratma görevlerini ifa ediyorlardı. Küresel güçlerin Türkiye'ye yönelik oynadığı iktidarı değiştirme oyununun bir parçası haline gelen anket firmalarının algı operasyonu, ''Çakalların hükmü Kurt ayağa kalkana kadardır'' sözünde olduğu gibi MHP'nin mitinglere başlamasıyla bozguna uğradı. MHP mitinglerindeki coşku ve kalabalık, Anketçilerin hükmünün ancak MHP Mitingleri başlayana kadar olduğunu gösterdi.

 

BAHÇELİ'DEN ANKETÇİLER HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

MHP'yi küçük görme yarışına giren anket firmaları ve siyasetçilerin düştüğü durumla ilgili Bursa Mitinginde değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Geride kalan günlerde Sivas açık hava toplantımızı aklı eren de, ermeyen de, bilen de bilmeyen de, iyi niyetli olan da olmayan da devamlı konuştu, tartıştı. Bu ne ki, daha bir şey görmediler. Allah’ın izniyle, milletimizin takdiriyle gördükleri, göreceklerinin yanında devede kulak kalacak. Turpun büyüğünün heybede olduğuna 2023 yılında mecburen tanık olacaklar. İlk açık hava toplantımızdan sonra zillete düşen odakları korku dağları sardı. Türkiye’ye diş bileyen mihraklar kabusla tanıştı. Sokak röportajlarıyla Cumhur İttifakını kötüleyip zillete methiye düzenler, sosyal medya kanalıyla algı düzenekleri kuranlar küçük dillerini yuttular. Türkiye’nin kendilerinden ibaret olmadığını çok açık idrak etmek zorunda kaldılar. Sadece kimyaları değil, matematikleri de bozuldu, bütün hesapları ters yüz oldu. MHP'yi küçümseme ve küçük görme yanlışına düşen soytarılara diyorum ki, cesaretiniz varsa Sivas’tan sonra gelin de Bursa’ya bir bakın. Bakın da vatan sevdası nedir, bayrak sevdası nedir görün. Üç hilalin bariyerleri nasıl yıkıp geçtiğine şahit olun. Ey parayı verenin düdüğünü çalan kiralık anket şirketleri, biz sizin ederinizi de, ciğerinizi de, cibilliyetinizi de, ciddiyetsizliğinizi de çok iyi biliriz. Bizim anketlerimiz maaşa bağlanmış paragöz kamuoyu araştırma şirketleri değil, Bursa’dır, Balıkesir’dir, Çanakkale’dir, Bilecik’tir, Yalova’dır, A’dan Z’ye büyük Türk milletidir.'' dedi.

 

MAK ANKET FİRMASININ ALGI OLUŞTURMA GAYRETLERİ

 

Türkiye son hızla 2023 seçimlerine doğru yol alırken muhalefet partisi Genel Başkanlarını ziyaret ederek siyasi değerlendirmelerde bulunan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, MHP'nin 2012'de önerip iktidarın 2016'da uygulamaya başladığı Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulması fikrini yeni projeymiş gibi sunmaya çalışan Meral Akşener'e övgüler yağdırarak, ''İyi Parti göçmenler konusuna ayağı yere basan ciddi bir çözüm önerisi hazırlamış.'' sözleriyle algı oluşturmaya çalışıyordu. 

 

Tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıları sadece Türkiye'de yaşanıyormuş algısı oluşturmaya çalışan muhalefetin dümen suyuna girerek sosyal medya hesabından sürekli ekonomik sıkıntıları gündeme getiren Mehmet Ali Kulat, kararsız diye gösterilen seçmenler hakkında yaptığı değerlendirmede, ''İddia o ki; kararsızlar eski partilerine dönüyor? Bu iddianın doğru olması için bir zamanlar kararlı olan o seçmeni kararsızlığa götüren sebepleri ortadan kaldırmak lazım. Ve unutmamak lazım ki seçmen kararsızda değil; öbür mahalleye çoktan taşındı.'' demişti.

 

MAK ANKET FİRMASI SAHİBİNİN MHP OYU HAKKINDAKİ İTİRAFI

 

Küresel güçlerin Türkiye'ye yönelik oynadığı iktidarı değiştirme oyununa hizmet edercesine yaptığı anketlerde Ak Parti'nin oyunu yüzde 30'a, MHP’nin oyunu yüzde 7’ye kadar indiren Mehmet Ali Kulat, 6'lı muhalif ittifakın oyunu Cumhur ittifakı'nın oyundan yüzde 5 kadar fazla gösteriyordu.

 

MHP'nin Sivas ve Bursa mitinglerini görünce şaşkına dönerek MHP'nin oy oranı hakkında itiraflarda bulunan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, bir hafta aralıkla Sivas'tan sonra Bursa Mitingi'nde de gövde gösterisi yaptı. Kamuoyu Araştırmalarında yıllardır seçimlerde aldığı oyun altında görülen MHP'ye 'seçmen kızsa bile' 'ülkenin bekası için sigorta' anlamı yüklediği görülüyor.'' dedi.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN MAK ANKET FİRMASI SAHİBİ KULAT'A CEVAP

 

MHP'nin oyunu anketlerde düşük göstermeye devam ederken Sivas ve Bursa mitinglerini görünce MHP'nin oy oranı hakkında itiraflarda bulunan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat'a cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Mehmet Ali Kulat, en azından eveleyip gevelememişsiniz. Meydanla anket rakamlarınız arasındaki tezata bir açıklama getirmişsiniz. Laf aramızda siz de çok acımasız davrandınız! Merak ettiğim şu: MHP’nin ankette görünmeyen oyu hangi parti(lere) gitmişti? Onu da düzeltmek gerekmez mi?'' dedi.

 

Resim

MHP BURSA MİTİNGİ

Resim

MHP SİVAS MİTİNGİ

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mevlüt Karakaya, MHP oy oranı, itiraflarda bulunan, anket firması, MHP Sivas mitingi, MHP Bursa mitingi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı