Son Yapılan Anketlerde MHP Gerçeği Ortaya Çıktı
Haber Detayı
11 Temmuz 2020 - Cumartesi 17:27 Bu haber 6099 kez okundu
 
Son Yapılan Anketlerde MHP Gerçeği Ortaya Çıktı
Son yapılan ankette MHP gerçeğinin bir kez daha ortaya çıktığı görüldü.
MHP Haberi
Son Yapılan Anketlerde MHP Gerçeği Ortaya Çıktı

ORC Araştırma Şirketi'nin, 15.06/ 05.07 2020 tarihleri arasında Türkiye genelinde 53 bin 560 kişiyle yaptığı seçim anketinde 4 siyasi partinin barajı aştığı görülürken, son dönemde MHP'nin oylarındaki artışın gizlenemeyeceği gerçeği bir kez daha ortaya çıktı.

 

MHP'NİN OY ORANINI DÜŞÜK GÖSTERME GAYRETİNDE OLANLAR

 

Her seçim döneminde olduğu gibi son zamanlarda MHP'nin oy oranlarını düşük gösterme gayretinde olanlar, sürekli olarak MHP'nin baraj proplemi varmış gibi gösterdiler. Ancak yapılan anketlerde birazcık adaletli olduklarında, MHP'nin baraj üstünde olduğu hatta tam olarak adaletli bir anket yapıldığında, MHP'nin oy oranının 15'lere dayandığı görülebiliyor.

 

HAKAN BAYRAKÇI ANKET OYUNU YAPANLARI DEŞİFRE ETMİŞTİ

 

Bu konuda SONAR Araştırma Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı'nın, bir televizyon kanalında MHP oylarıyla ilgili yaptığı analizinde, MHP'nin oy oranının son yıllarda hiç baraj altına düşmediğini hatta 14 civarında bir oy oranına sahip olduğunu söylemişti.

 

CUMHUR İTTİFAKI OYLARINI KORUYOR

 

Aynı şekilde, yeni kurulan siyasi partilere siyasi konjoktürde alan açmak için kasıtlı olarak Cumhur İttifakı'nın oy oranını düşük gösterme gayretinde olanların Ak Parti'nin oy oranlarını kararsızları dağıtmadan ham haliyle anket sonuçlarını sunarak 30'larda gösterdikleri de biliniyor. Ancak son yapılan gerçekçi anketlerde, Cumhur İttifakı'nın oy oranını koruduğu hatta yükselişe geçtiği MHP'nin ise yükselmeye devam ettiği açıkça görülüyor.

 

ORC ARAŞTIRMA ŞİRKETİNİN SON ANKETİ

 

ORC Araştırma Şirketi'nin, 15.06/ 05.07 2020 tarihleri arasında Türkiye genelinde 53 bin 560 kişiyle yaptığı seçim anketinde siyasi partilerin oy oranları şöyledir:

 

Ak Parti              : 37,3

CHP                   : 26,2

MHP                  : 13,0

HDP                   : 10,4

İyi Parti              : 6,8

Deva Partisi       : 2,6

Gelecek Partisi  : 1,7

Saadet Partisi    : 1,1

Diğerleri             : 0,9

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Anketler, son yapılan anketler, MHP oy oranı, Cumhur ittifakı, anketlerde MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı