Adanalı Sanatçı Murat Kekilli'den Ayasofya'ya Beste Açıklaması
Haber Detayı
11 Temmuz 2020 - Cumartesi 12:09 Bu haber 5485 kez okundu
 
Adanalı Sanatçı Murat Kekilli'den Ayasofya'ya Beste Açıklaması
Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, Ayasofya Camisi ile ilgili beste yapılmasını isteyenlere müthiş bir cevap verdi.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adanalı Sanatçı Murat Kekilli'den Ayasofya'ya Beste Açıklaması

Sanatçı kişiliğinin yanında Milli duruş sergileyen tavırlarıyla bilinen ve Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Müslüman Türk Milletine emanet edilen bir Camii olduğunu belirten Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasıyla ilgili kendisinden beste yapmasını isteyen hayranlarına ve dostlarına anlamlı bir cevap verdi.

 

BEN AYASOFYA'YI ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ CAMİ OLARAK BİLDİM

 

Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasıyla ilgili Danıştay'ın karar aşamasında olduğu günlerde sosyal medyadan açıklama yaparak Ayasofya Camisi'nin müze olarak kalmasını isteyenlere cevap veren Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, ''Bana Ayasofya’yla alakalı düşüncelerimi soranlar var. Ben de orayı çocukluğumdan beri bir cami olarak bildigimi söylüyorum. Cami olarak bildiğim bir yer de camidir. Neticede burası Sultan Fatih’in bize cami olarak emanet ettiği yer değil midir? Ne çemkirip duruyorsun?'' demişti.

 

AYASOFYA CAMİSİ'NİN İBADETE AÇILMASI KARARINI VERENLERİ KUTLUYORUM

 

Danıştay'ın karar vermesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ibadete açılan Ayasofya Camisi konusunda emeği geçenlere teşekkür eden  Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, ''Ayasofya Hakk’ına kavuşmuştur. Bu karara aziz milletimizin isteği doğrultusunda imza atan tüm vatanperverleri kalbimle ve ruhumla kutluyorum. Ne bu dünyada, ne de ahirette dert görmeyesiniz.'' dedi.

 

EN GÜZEL BESTE AYASOFYA CAMİSİ'NDE BEŞ VAKİT OKUNACAK EZAN'DIR

 

Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması süreciyle ilgili kendisinden beste yapmasını isteyen hayranlarına ve dostlarına anlamlı bir açıklama yapan  Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, ''Ayasofya ile ilgili benden beste isteyen dostlarım, yeni bir besteye gerek yok!  En güzel beste orada beş vakit okunacak olandır.'' dedi.

 

 Haftanın fotoğrafları (5-11 Haziran 2020) - 2

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adanalı Sanatçı Murat Kekilli, Murat Kekilli, Sanatçı Murat Kekilli, Ayasof
Yorumlar
Haber Yazılımı