Sanayi Bakanı Varank: Adana'yı Geliştirecek Projeleri Açıkladı
Haber Detayı
30 Mayıs 2020 - Cumartesi 10:05 Bu haber 4113 kez okundu
 
Sanayi Bakanı Varank: Adana'yı Geliştirecek Projeleri Açıkladı
Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Adana'nın gelişmesine yönelik vizyon projelerinin devam ettiğini söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
Sanayi Bakanı Varank: Adana'yı Geliştirecek Projeleri Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, video konferans yöntemiyle düzenlenen Adana İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, vizyoner proje olan Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi projesinin devam ettiğini, Ceyhan Kimya Vadisi projesiyle Adana'nın kimya sektöründe ana merkezlerden biri olacağını, Adana OSB'de pandemi sürecinde Nisan ayına göre Mayıs ayında elektrik tüketiminin yüzde 22 arttığını, Çukurova Teknopark'a  verilen desteğin devam edeceğini, Covid-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesini Adanalı firmaların almasını önemsediğini ve Gastro-turizmin başkenti olan Adana da belgeli tesis sayısının artmasının önemli olduğunu söyledi. 

 

CORONAVİRÜS SADECE SAĞLIĞI DEĞİL EKONOMİLERİ DERİNDEN ETKİLEDİ

 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, ''Coronavirüs sadece insan sağlığını değil; ekonomileri, toplumsal düzeni ve psikolojimizi de derinden etkiliyor. Pek çok analist, 2020’yi küresel ekonomi açısından kayıp bir yıl olarak görüyor. Ticaret, sermaye ve turizm akımlarında rekor seviyede daralmalar var. Ülkeler arası gelişmişlik farkları artık önemini yitirdi. Ekonomik ve teknolojik gücüyle övünen ülkeler, salgınla mücadelede sınıfta kaldı. Kendi içlerinde koordinasyonu sağlayamadıkları gibi, en temel sağlık ekipmanlarını dahi üretemediler. Türkiye ise sizlerin de gayet iyi bildiği üzere sadece testi geçmekle kalmadı aynı zamanda benzersiz bir başarı hikâyesine de imza attı.'' dedi.

 

ADANA'DA COVİD 19 GÜVENLİ ÜRETİM KALİTE BELGELİ FİRMALARIN ARTIŞI ÖNEMLİ

 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, ''Türkiye, yeni dönemde atacağı adımlarla yeni normalin kurallarını belirleyen ülkelerden biri olabilecektir. Bundan böyle güven kavramı her türlü ekonomik faaliyetin merkezinde sıklıkla yer alacak. Güvenli üretim, hem iç piyasaya hem de dış pazarlara ulaşmanın temel kriterlerinden olacak. Buradan hareketle, Bakanlık olarak sanayimiz için kritik bir adım attık. Türk Standarları Enstitüsü ile birlikte, normalleşme sürecinde, sanayi tesislerinde alınması gereken önlemlere yönelik bir kılavuz hazırladık. Tedbirleri yerine getiren firmalara, Covid-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesi de vereceğiz. Kılavuzu açıklayalı 1 hafta olmasına ve araya bayram tatili de girmesine rağmen, şimdiden 45 sanayi kuruluşu bu belgeyi almak için bize başvurdu. Biz bu sayının katlanarak artmasını bekliyoruz. Adana’daki fabrikaların bu belgeye sahip olması çok önemli. Böylece; hem işletmelerin pandemiye karşı dayanıklılığı artacak hem de belgeli firmalar iç ve dış piyasalarda rakiplerine karşı üstünlük sağlayacak" dedi.

 

GASTRO TURİZMİN BAŞKENTİ ADANA FIRSATLARI DEĞERLENDİRMELİ

 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, ''Üretim cephesinde olduğu gibi turizmde de Sağlıklı Turizm Belgelendirme programı başladı.  Bu belge verilirken konaklama ve yeme-içme tesisleri farklı kriterler doğrultusunda uluslararası standartlara göre değerlendiriliyor. Sektörde belgeli tesis sayısı arttıkça, turistler açısından tercih edilme oranı da artacak. Gastro-turizmin başkenti olan Adana da bu fırsatı değerlendirmeli. Yeni normalde Türkiye ekonomisi, inşallah yoluna daha güçlü devam edecek. Bu süreçte Adana; güçlü altyapısı ve çalışkan sanayicileriyle bizim en önemli yol arkadaşlarımızdan biri olacak. Bakanlığımızın Ar-Ge ve yatırım teşvikleri, bölgesel kalkınma destekleri, TÜBİTAK ve KOSGEB aracılığıyla sunduğu tüm imkanlar emrinize amade" dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adana Haberleri, Adana Kalkınması,
Yorumlar
Haber Yazılımı