FETÖ'cüler Ayasofya'nın Camiye Dönüşmesine Karşı Çıktı
Haber Detayı
30 Mayıs 2020 - Cumartesi 11:16 Bu haber 6431 kez okundu
 
FETÖ'cüler Ayasofya'nın Camiye Dönüşmesine Karşı Çıktı
FETÖ firarisi Today's Zaman eski Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt, Ayasofya’da Fetih Suresi’nin okunmasından rahatsız oldu.
GÜNDEM Haberi
FETÖ'cüler Ayasofya'nın Camiye Dönüşmesine Karşı Çıktı

17/25 Aralık hadisesinden sonra Avrupa'ya kaçan FETÖ'cü Today's Zaman eski Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt, İstanbul'un fethinin 567. yıldönümü sebebiyle Ayasofya'da okunan Fetih Suresi'nden rahatsız oluşunu sosyal medya hesabından yaptığı ingilizce paylaşımla ilan ederek, Türkiye'nin müze olan Ayasofya'yı cemiye dönüştürmek istediğini Hristiyan dünyaya şikayet etti. 

 

AYASOFYA'DA OKUNAN ALLAH'IN SÖZLERİNDEN RAHATSIZ OLDU

 

Sosyal medya twitter hesabının linkine bile ''abd'' koyarak (@abdbozkurt), isminin ilk üç harfine sığınarak aslında ABD ülkesine olan hayranlığını gizleyemeyen FETÖ'cü Abdullah Bozkurt, hala Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görünüyor. Her fırsatta Türkiye düşmanlığını ortaya koyan FETÖ'cü Abdullah Bozkurt, Allah'ın sözlerinin İstanbul'un Fethinin simgesi olan Ayasofya'da okunmasına tahammül edemeyerek, Ayasofya'nın camiye dönüşmesini istemediğini ortaya koydu.

 

AYASOFYA'NIN CAMİYE DÖNÜŞMESİNİ İSTEYEN MÜSLÜMANLARIN CANLANIŞINDAN RAHATSIZ OLDU

 

FETÖ'cü Abdullah Bozkurt, sosyal medyadan İngilizce olarak yaptığı paylaşımda, ''Cumhurbaşkanı Erdogan'ın açıkladığı gibi, Türk İmam bu akşam Ayasofya'nın Fetih Bölümünü okudu ve Kültür Bakanı dinledi. UNESCO Dünya Mirası alanı olan Ayasofya, daha önce Osmanlı imparatorluk camisine dönüştürülmüş olan Yunan Ortodoks katedrali olan bir müzedir. Cumhurbaşkanı, Ayasofya'dan canlı olarak yayınlanan dua yayınına katılıyor, İmam'ın orijinal Arapça resitali sonrasında, fetih bölümünün Türkçe mealinin tamamını ulusa tam olarak okuyor. Erdoğan'ın camiye dönüştürmek isteyen İslamcı üssü yeniden yeni bir canlılık kazanıyor." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İstanbulun Fethi, Ayasofya, Ayasofya camiye dönüşmesi, Türk Milleti, Müslüman Türk Milleti, Fetih Suresi
Yorumlar
Haber Yazılımı