Saimbeyli'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı
Haber Detayı
19 Ekim 2021 - Salı 10:47 Bu haber 1918 kez okundu
 
Saimbeyli'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı
Saimbeyli İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı coşkuyla kutlandı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Saimbeyli'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Saimbeyli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü, Adana İli ve Saimbeyli İlçe protokolü ile çok sayıda vatandaşların katılımlarıyla coşkuyla kutlandı.

 

SAİMBEYLİ'NİN KURTULUŞ TÖRENLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLER

 

Saimbeyli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen proğramlar kapsamında, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na Saimbeyli Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu ve Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe tarafından çeleng konuldu. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı. Şehitlik Anıtı ve şehit kabirleri ziyaret edilerek Kuranı Kerim okundu dualar edildi. Mehteran ve folklor gösterilerinin yapıldığı, şiirlerin okunduğu Fener Alayının yürüyüş yaptığı etkinlikler kapsamında, Ülkücü Sanatçılardan Ahmet Şafak, Alperen Kekilli ve Tuğba Çimencan konser verdi. Konserde, MHP'li Başkan Mustafa Çay, Ülkücü Sanatçı Ahmet Şafak ile düet yaptı.

 

Coşkuyla kutlanan kurtuluş proğramlarına Adana Valisi Süleyman Elban, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Saimbeyli Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa akgedik, Kurum Amirleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri, Ak parti ve MHP İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

 

SAİMBEYLİ KAYMAKAMI MEHMET FATİH KESTİOĞLU'NUN KONUŞMASI

 

Kutlama törenlerinde, Saimbeyli İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili bilgilendirici bir konuşma yapan Saimbeyli Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu, ''30 Aralık 1923 tarihinde toplanan Vilayet Meclisi'nin kararı ile Kurtuluş Savaşı'nda büyük yararlılık gösteren Kozanlı Saim Bey'in adı ilçeye verilmiştir. 30 Aralık 1928 tarihinde ise ilçe merkezi Gürleşen köyünden bugünkü ilçe merkezine taşınarak Saimbeyli ilçesi milli mücadelede kahramanlık destanı yazan bir ilçe oldu" dedi.

 

ADANA VALİSİ SÜLEYMAN ELBAN'IN KONUŞMASI

 

Törende yaptığı konuşmada, İç Anadolu’yu Akdeniz Bölgesi’ne bağlayan Saimbeyli ilçesi'nin stratejik konumundan dolayı tarih boyunca birçok olaylar yaşadığını hatırlatan Adana Valisi Süleyman Elban, ''Ecdadımız işgallere karşı kahramanca mücadele etti. Atalarımız nice zorluklarla mücadele ederek bu topraklarımızı savunmuş, kurtarmış ve bizlere emanet etmiştir. Milletimizin bağımsız olma tutkusu vatan toprağımızın her karışında olduğu gibi Saimbeyli‘de de tezahür etmiştir. Saim Bey gibi nice kahramanlarımız büyük fedakârlıklarla bu topraklarımızı vatan kılmışlardır. Ruhları şad olsun!'' dedi.

 

SAİMBEYLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ŞAHİN GÖKÇE'NİN KONUŞMASI

 

Saimbeyli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın sevincini dile getiren Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, ''Kahraman Türk Ordusu’nun ve cesur Saimbeyli Halkının yapmış olduğu mücadele sonucu ilçemiz düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kanında, karakterinde bağımsızlık ve özgürlük olan Türk Milleti tarihte olduğu gibi bugün de düşmanlardan korkmamış, korkmayacaktır. Canıyla kanıyla ne pahasına olursa olsun, bağımsızlığına kastedenlere gereken dersi vermiş, verecektir. Birlik beraberlik içinde Bayrağımızı ve Vatanımızı korumaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü bir kez daha kutlar, hayatlarını vatanımız için seve seve feda eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Kutlama törenlerine katılım sağlayan herkese şükranlarımı arz ediyorum.'' dedi.

 

Bir bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'Yürümezsek Hak Yold Er zsek Ha Yola Çür ezsi' görseli olabilir

 

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve oturan insanlar görseli olabilir

 

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve sokak görseli olabilir

 

Bir bir veya daha fazla kişi, müzik enstrümanı çalan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

 

Bir Mustafa Çay dahil 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve ağaç görseli olabilir

 

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

 

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

 

Bir 11 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Saimbeyli İlçesi, düşman işgalinden, kurtuluşunun 101 yılı, kutlama, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı