Saadet Partisi Lideri Değiştirip Cumhur İttifakı'na Katılacak
Haber Detayı
24 Nisan 2021 - Cumartesi 13:26 Bu haber 4175 kez okundu
 
Saadet Partisi Lideri Değiştirip Cumhur İttifakı'na Katılacak
Temel Karamollaoğlu'nun izlediği politikalardan rahatsız olan Saadet Partisi, Olağanüstü Kongre'de liderini değiştirdikten sonra Cumhur İttifakı'na katılacak.
SİYASET Haberi
Saadet Partisi Lideri Değiştirip Cumhur İttifakı'na Katılacak

CNN Türk TV'de yayınlanan Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü proğramına katılan TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılacağına ilişkin önemli iddialarda bulunarak, son kulis bilgilerini paylaştı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İLK TEMASLARI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret ettikten sonra Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etmesi, Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılacağı iddialarını gündeme getirmişti. Görüşmelerle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik bir destek mi olur? Benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum'' demişti. Ancak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bu iddiaları reddetmişti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İKİNCİ TEMASLARI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Özbek Otağı'nda iftar yapmasından sonra ikinci iftarını Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile yapması, Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılacağı iddialarını yeniden gündeme getirmişti.

 

AK PARTİ İLE SAADET PARTİSİ TABANLARININ YAKINLAŞMASI

 

Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla gönlü hoş olan Saadet Partisi tabanının, Oğuzhan Asiltürk'ün de iptalini istediği İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesinden sonra memnuniyetinin arttığı bir dönemde Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılabileceğine yönelik iddiaların artmasına sebep oldu. Tüm bunlar yaşanırken, Saadet Partisi cenahında son kulis bilgileri TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'den geldi.

 

MELİK YİĞİTEL'DEN SAADET PARTİSİ HAKKINDA SON KULİS BİLGİLERİ

 

CNN Türk TV'de Hande Fırat'ın ''Saadet Partisi, Cumhur İttifakı'na katılacak mı? Son kulis bilgileri nelerdir?'' sorusuna cevap veren TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, yaptığı açıklamada, ''Oğuzhan Asiltürk'ün Saadet Partisi'ni Cumhur İttifakı'nda çok istiyor. Bu arzusunu da dile getiriyor. Recai Kutan da istiyor. Ancak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu direniyor. Temel Karamollaoğlu'nun izlediği politikalar açısından, özellikle HDP ile yanyana görüntüsü verilmesinden dolayı rahatsız olanlar, Olağanüstü Kongre için bastırıyor. Saadet Partisi bu yıl içerisinde Olağanüstü Kongreye giderek, Temel Karamollaoğlu'nun liderliğini sonlandıracak. Temel Karamollaoğlu devre dışı kaldıktan sonra Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na katılacak.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Saadet Partisi, Olağanüstü Kongre, liderini değiştirecek, Cumhur İttifakı
Yorumlar
Haber Yazılımı