Parlamenterler Derneği'nden Muhaliflere Sert Sözler
Haber Detayı
01 Kasım 2021 - Pazartesi 14:47 Bu haber 2157 kez okundu
 
Parlamenterler Derneği'nden Muhaliflere Sert Sözler
Parlamenterler Derneği, günümüzdeki muhaliflerin Kıbrıs Barış Harekatını bile yapmayacak bir zihniyete sahip olduğu yönünde tespitlerde bulundu.
GÜNDEM Haberi
Parlamenterler Derneği'nden Muhaliflere Sert Sözler

Parlamenterler Derneği’nin Ankara’daki Dernek Merkezinde gerçekleştiren 4. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belirlenirken yapılan konuşmalarda, tezkereye hayır diyen günümüzdeki muhaliflerin 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’na bile karşı çıkacak bir zihniyete sahip olduğuna yönelik tespitlerde bulunuldu.

 

PARLAMENTER DERNEĞİ'NİN YENİ YÖNETİMİ BELLİ OLDU

 

Sahasında Türk Siyasetinin etkin sivil toplum örgütlerinden olan Parlamenterler Derneği, 4. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara’daki Dernek Merkezinde gerçekleştirdi. Toplantı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla açıldı. Yapılan seçimler sonucunda Parlamenterler Derneği’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. Ahmet Bukan (23.Dönem Çankırı Mv.), Hayrettin Özdemir (21. Dönem Ankara Mv.), M. Akif Paksoy (23. Dönem Kahramanmaraş Mv.), Yılmaz Tankut (23. Dönem Adana Mv.), Ahmet Erol Ersoy (21. Dönem Yozgat Mv.), Osman Ertuğrul (23. Dönem Aksaray Mv), Seyfettin Yılmaz (26. Dönem Adana Mv.)

 

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ BENİMSENDİ

 

Genel Kurulda yapılan konuşmalarda; “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bazı aksaklıklar yaşansa da güçlü bir yönetim modeli olduğu ve vatandaşlarımız tarafından benimsendiği, varsa eksikliklerin süreç içerisinde ilgili yasal düzenlemelerle giderileceği ve artık sistem tartışmaları yapmanın gereksiz olduğuna” vurgu yapıldı. Ayrıca “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ile kutladığımız bu zaman dilimi içerisinde; Parlamenterler Derneği olarak Cumhuriyetimizin temel ilkelerine, Anayasamızın değiştirilemez ilk 4 maddesine, üniter devlet yapımıza, milli ve manevi değerlerimize ve Büyük Türk Milletinin bölünmez bütünlüğüne olan sarsılmaz inancımızla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” denildi.

 

BUGÜNKÜ CHP KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NA DA KARŞI ÇIKARDI

 

Parlamenterler Derneği Genel Kurulunda, TBMM’de kabul edilen Yurtdışına Asker Gönderilmesine dair Cumhurbaşkanlığı Teskeresi hakkında Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ret oyu vermesi sert şekilde eleştirildi ve bugünkü CHP Yönetiminde, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtını gerçekleştiren CHP’den eser kalmadığı vurgulandı. Genel kurulda “Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren ve her türlü siyasi mülahazanın üzerinde olması gereken milli bir konuda ana muhalefet konumundaki parti, siyasi hesaplar içerisine girerek terör örgütlerinin meclisteki siyasi uzantıları ile aynı karede buluşabiliyorsa sözün bittiği noktadayız. Anlaşılan o ki bugünkü yönetim, Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştiren 1974’ün CHP’sinin yerinde olsaydı bu harekata da karşı çıkardı.” görüşüne yer verildi.

 

CHP, HDP’ye VAGON OLMUŞTUR

 

CHP’nin izlediği siyasete tepkinin öne çıktığı genel kurulda, ''CHP’nin mevcut yönetimi, Sayın Cumhurbaşkanına olan muhalif tavrını adeta ülke düşmanlığına dönüştürmüştür. Ülkemizin güvenliği için sınır dışına Türk askerinin gönderilmesine karşı çıkan ve Meclis’te yapılan oylamada ret oyu veren aynı CHP yönetimi, Türk Milleti’nin tepkilerine rağmen Pkk’nın temsilcisi konumundaki HDP’nin gönlünü hoş tutmayı tercih etmiştir. CHP yönetimi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, Türkiye’nin kurucu partisi olma vasfını taşıyan CHP’yi özünden ve ilkelerinden saptırmış, bölücü terör örgütü PKK’nın maşası HDP’ye vagon olmuş, Türkiye için en büyük milli güvenlik sorunu haline gelmiştir.'' denildi.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Parlamenterler Derneği, Ankara, Dernek Merkezi, gerçekleşen, Genel Kurul, Kıbrıs Barış Harekatı, muhalifler, yapmazdı, Türk Milleti, Türk Askeri, tezkere, TBMM
Yorumlar
Haber Yazılımı