MHP'li Hüseyin Sözlü: Kimse Ortağına Kurşun Sıkamaz
Haber Detayı
01 Kasım 2021 - Pazartesi 10:18 Bu haber 4252 kez okundu
 
MHP'li Hüseyin Sözlü: Kimse Ortağına Kurşun Sıkamaz
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, siyasi ittifakta bulunanların birbirine kurşun sıkamayacağını söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Hüseyin Sözlü: Kimse Ortağına Kurşun Sıkamaz

TSK'nın Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine Hayır oyu veren siyasi partilerin birbirine kurşun sıkamayacağına dikkat çeken MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, muhalif ittifakın 2023 seçimlerinde iktidara gelmeleri halinde, özellikle terörle mücadele konusunda nasıl bir yönetim sergileyeceklerine yönelik çarpıcı tespitlerde bulundu.

 

2023 SEÇİMLERİ YAKLAŞIRKEN SAFLAR NETLEŞİYOR

 

Türkiye son hızla 2023 seçimlerine doğru yol alırken, kimin kimlerle beraber yürüyeceğine yönelik safların netleşmeye başladığı bir ortamda, TSK'nın Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, CHP ve HDP'nin Hayır oyuna ve Deva Partisi'nin çekimser oyuna karşı Ak Parti, MHP ve İyi Parti'nin Evet oylarıyla TBMM'de kabul edildi. Tezkereye Hayır oyu veren CHP, HDP'yi küstürmemeye çalışırken, Milliyetçi oyları küstürmeme gayretine giren İyi Parti tezkereye evet oyu verdi. Siyasi partilerin gizli ajandalarının deşifresine yönelik önemli ip uçlarını ortaya çıkaran tezkere oylaması, muhalif ittifakın iktidara gelmesi halinde özellikle terörle mücadele konusunda nasıl bir yönetim sergileyeceklerini de ortaya çıkardı. Tezkere oylamasının ortaya çıkardığı tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ: MUHALİFLER SÖZÜNÜ DİNLEDİĞİ ODAKLARA SELAM ÇAKTI

 

Tezkereyi kabul etmeyen siyasi partilerin kararlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''CHP Irak ve Suriye Tezkeresi'ne hayır oyu verdi. Amerika Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonlarının kendi menfaatlerini tehdit ettiğini söylemişti. Öldürülen PKK'lılardan dolayı HDP menfaatleri de olumsuz etkilendiğine göre, CHP'nin sözünü dinlediği odaklar belli! CHP Tezkereye hayır oyu vererek, terörle mücadelede sınır ötesi Askeri Harekatlara karşı oluğunu açıkça ifade etmiştir. Bu duruşu ile HDP, PKK ve Türkiye'de dostlarınızı seçtirecegiz diyen Biden'a (ABD) selam çakmıştır.'' dedi.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ: MUHALİFLER BİRBİRİNİ YALANLARKEN YİNE DE ORTAKLAR

 

İyi Parti'nin ''Askerlerimizi lojistik imkanlarıyla orada sahipsiz bırakamayız'' diyerek tezkereye Evet oyu vermesini ve CHP'nin ''Evet versek Cumhuriyete ihanet etmiş olurduk'' diyerek tezkereye Hayır oyu vermesini değerlendiren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Her ikisi birbiriyle ve HD(P)KK ile ortak olunca ortaya nasıl bir trajedi çıkıyor değil mi? Zilletin temeli sahtekârlık. Ortaklar aslında birbirini yalanlıyor, ama olsun biz ortağız diyorlar.'' dedi.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ: KİMSE ORTAĞINA KURŞUN SIKMAZ YA DA SIKAMAZ

 

Siyasi partilerin gizli ajandalarının deşifresine yönelik önemli ip uçlarını ortaya çıkaran tezkere oylamasının, muhalif ittifakın iktidara gelmesi halinde terörle mücadele konusunda nasıl bir yönetim sergileyeceklerini ortaya çıkardığına dikkat çeken MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, HDP'nin çağrısı üzerine tezkereye Hayır oyu veren CHP'nin siyasi duruşuna yönelik yaptığı değerlendirmede, ''Kimse ortağına kurşun sıkmaz yada sıkamaz. Amerika, Rusya, ve İran'ın cirit attığı sınır ötemize Türk Ordusu'na vize vermeyen CHP'nin durumu da bu şekilde açıklanabilir. CHP'nin ortağı HDP, tabiki rahatsız olduğu bu konu da ortağına izin veremezdi.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, siyasi ittifak, bulunanlar, birbirine, kurşun sıkamaz, kimse ortağına, noktayı koydu, tezkere oylaması, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı