Türkiye Kamu-Sen Emeklilerin Taleplerini MHP'ye İletti
Haber Detayı
11 Ekim 2023 - Çarşamba 14:56 Bu haber 2310 kez okundu
 
Türkiye Kamu-Sen Emeklilerin Taleplerini MHP'ye İletti
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ek zam yapılmayan Emeklilerin ve Memurların taleplerini MHP'ye iletti.
GÜNDEM Haberi
Türkiye Kamu-Sen Emeklilerin Taleplerini MHP'ye İletti

Emeklilere yapılan maaş artışı zammının yüzde 25'te kalmasının sıkıntısını gidermek isteyen Hükumetin, Emeklilere yapacağı 5 bin TL ikramiyenin sıkıntıları gidermeyeceğine dikkat çeken Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kalıcı çözüm üretilmesine yönelik Emekli ve Memurların taleplerini iletmek üzere siyasi iktidarın Cumhur İttifakı ortağı MHP'ye ziyarette bulundu. 

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN EMEKLİLERE EK ZAM YAPILMASI KONUSUNDAKİ İLK UYARISI

 

Emeklilere yapılan maaş artışı zammının yüzde 25'te kalmasının sıkıntısını siyasetçiler arasında ilk dillendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükumetin gereğini yapmasını istercesine, ''Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.'' demişti. Cumhur İttifakına destek veren siyasi parti Genel Başkanlarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, benzeri açıklamalar yaparak Emeklilere ek zam istemişti. Cumhur İttifakının 3 ortağından gelen tekliflere, başta Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği gibi birçok STK'nın yanısıra yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi. Mesajı alan Ak Parti, konunun yeniden değerlendirilebileceği yönünde açıklamalar yaptı. Ancak, Emeklilere yapılan maaş artışı zammı yüzde 25'te kaldı. 

 

EK ZAM YAPILMAMASI EMEKLİLERİ VE CUMHUR İTTİFAKINI KIZDIRDI

 

Bahçeli, Destici ve Erbakan'ın teklifi üzerine umutlanan 15 milyon Emeklinin hayali, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in onay vermemesinden dolayı resmen yıkıldı. Asgari ücretlilere ve memurlara yüksek maaş artışı yapılırken kendilerine çok düşük zam yapılması, ezici çoğunluğu Cumhur İttifakını destekleyen Emeklilerin Adalet Duygusunu zedeledi. MHP'liler, BBP'liler ve YRP'liler, Emeklilere ek zam isteyen Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın. Ak Partililer, Emeklileri enflasyona ezdirmeme sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın.  

 

Emeklilere yapılan maaş artışı zammının yüzde 25'te kalmasının sıkıntısını anlayan siyasi iktidar mensupları, Emeklilere yapılması düşünülen ek zammın yılbaşına ertelendiğini açıklayarak, Emeklileri ikna etmeye çalıştı. Ancak Emeklilerin tepkisi bitmedi. 

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN EMEKLİLERE EK ZAM YAPILMASI KONUSUNDA İKİNCİ UYARI

 

TBMM’nin 28’inci Yasama Dönemi 2’inci Yasama Yılının ilk Grup Toplantısında, Emeklilerin sıkıntısını Hükumete bir kez daha hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sayıları 16 milyonu bulan emeklilerimizin insanca ve huzur içinde yaşayacakları bir ücret düzeyine kavuşmalarından başka seçenek ise kalmamıştır. Emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmeler, enflasyon üzerinde zam verilmesi, hatta zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimiz ve beklentimizdir.'' dedi. 

 

Tüm bu gelişmeler üzerine Emeklilerin tepkisini bitirmek için harekete geçen Hükumet, Emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL emekli ikramiyesi verileceğini açıkladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi olarak değerlendirilen 5 bin TL'lik tutar, Emeklilerin tepkisini yine bitiremedi. Ödenecek ikramiyenin Emeklilerin sıkıntısını gidermeyeceğini belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Emekli ve Memurların taleplerini iletmek üzere siyasi iktidarın Cumhur İttifakı ortağı MHP'yi ziyaret etti.

 

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ'DEN AÇIKLAMA

 

Hükumetin bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye vermesinin, Emeklilerin sıkıntısını gidermeyeceğini belirterek, kalıcı çözüm üretilmesini isteyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımız Kasım ayında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 Bin TL tutarında ödeme yapılacağını ifade etti. Ancak, memur emeklileri başta olmak üzere bütün emeklilerimizin ekonomik sorunları bir defalık yapılacak geçici bir ödeme ile çözülecek türden değildir. Emeklilerimizin maaşlarına kalıcı ve tatminkar bir artış yapılmalı ve milyonlarca vatandaşımızın ekonomik sıkıntısı giderilmelidir. Bu nedenle özellikle memurlarımızın çalışırken aldıkları maaşla emekli olduklarında aldıkları maaş arasındaki uçurumu arttıran ve adaletsizliği körükleyen 8 bin 77 TL tutarındaki ilave ek ödemenin bir an önce emekli maaşlarına dahil edilmesi elzemdir. Aksi halde devamı olmayan pansuman tedbirlerle emeklilerimizin ekonomik sorunlarına çare olunamaz.'' dedi. 

 

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ'DEN MHP'YE ZİYARET

 

Emekli ve Memurların taleplerini iletmek üzere siyasi iktidarın Cumhur İttifakı ortağı MHP'ye ziyarette bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları ile birlikte MHP Grup Başkanvekili Sayın Erkan Akçay'ı ziyaret ettik. Ziyaretimizde 1. dereceye gelen kamu görevlilerinin tamamına 3600 ek gösterge verilmesi, bu çerçevede TRT personelinin ek göstergeden kaynaklı sorunlarının çözülmesi, yardımcı hizmetlerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, kamu görevlilerine yapılan 8 bin 77 TL'lik ilave ek ödemenin emeklilerimize de yapılması, 2008 yıl öncesinde işe başlayanlarla 2008 sonrasında başlayanlar arasındaki sosyal güvenlik hakları bakımından ortaya çıkan farklı uygulamaların giderilmesi konularını bir rapor halinde kendilerine takdim ettik. İlgi ve alakalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyor, Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuların takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.'' dedi. 

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Kamu Sen, Önder Kahveci, Erkan Akçay, Emekliler, ek zam, ikramiye
Yorumlar
Haber Yazılımı