TBMM Başkanvekili Adan TBMM'den Canlı Çıkamazdınız
Haber Detayı
28 Ekim 2023 - Cumartesi 12:15 Bu haber 1620 kez okundu
 
TBMM Başkanvekili Adan TBMM'den Canlı Çıkamazdınız
TBMM Başkanvekili Celal Adan, Türk askerini tehdit edici sözler sarfeden Milletvekillerinin, TBMM'den canlı çıkamayacağını hatırlattı.
MHP Haberi
TBMM Başkanvekili Adan TBMM'den Canlı Çıkamazdınız

Türkiye'nin Kürtlerin ülkesi olmadığını iddia ederek Anayasa'da değişiklik yapılmasını isteyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Milletvekillerini, geçen hafta TBMM'de oturumu yönetirken 'Bizi mecbur etmeyin' diyerek uyaran TBMM Başkanvekili Celal Adan, bu haftaki oturumda PKK'nın Türkiye'yi parçalamak için yaptığı tüm eylem, katliam ve isyan denemelerini kutsayan HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'a verdiği cevapta; Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde terör örgütünü savunup Türk askerini tehdit edici sözler sarfedenlerin TBMM'den canlı çıkamayacağını hatırlattı. 

 

TBMM'DE SÖZDE KÜRDİSTAN TARTIŞMASI YİNE AÇILDI  

 

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki bir bölgeyi sözde Kürdistan olarak tanımlama gayretini TBMM Genel Kurulu'nda ısrarla sürdüren Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve YSP Milletvekillerine tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Kürdistan tanımlamasının bir politika çerçevesinde sistemli bir şekilde yapılmaya çalışıldığını belirterek, TBMM İçtüzük hükümlerinin uygulanmasını talep etmişti. Sözde Kürdistan tanımlaması yapan Milletvekillerinin 'kürdistan neresidir?' sorusuna 'Kalbimdedir' diyerek kaçamak cevaplar verdiğini hatırlatan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, ''Ben isterdim ki 'kürdistan' denildiği yerde demagojik bir cevap yerine 'kürdistan şurasıdır' diye de bir çıkıp söyleyin de anayasal düzene nasıl bağlı olduğunuzu ondan sonra konuşalım.'' demişti. 

 

HEDEP MİLLETVEKİLİ SİNAN ÇİFTYÜREK'TEN SÖZDE KÜRDİSTAN TANIMLAMASI

 

1990'dan bu yana sürekli isim değiştiren terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan partiler, son olarak Yeşil Sol Parti ismini HEDEP olarak değiştirdi. MHP'li Bülbül'ün 'Sözde Kürdistan'ın neresi olduğunu söyleyemiyorlar' sözlerine cevap verircesine konuşan HEDEP Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, ''Resmî adıyla Doğu ve Güneydoğu, bizim şeyimizle kürdistan bölgesine istikrarın gelmesi lazım, savaşın son bulması lazım. Türkiye’nin 2053 hedefine varmasını istiyorsanız başta Kürt meselesinin demokratik çözümünü hedefleyin. Gündemde yeni bir Anayasa var, bu Anayasa’nın olmazsa olmazı. Kürt var, Kürt’ün ülkesi yok. Anayasa’da varlığını niye kabul etmiyor? Bu oyuna son vermemiz lazım.'' Doğu ve Güneydoğu bölgesini kürdistan olarak tanımlayıp dilinin altındaki baklayı çıkararak, konuyu Anayasa tartışmasına bağladı. MHP yine tepki gösterdi. 

 

CELAL ADAN'DAN SÖZDE KÜRDİSTAN TANIMLAMASINA TEPKİ

 

Türkiye'nin Kürtlerin ülkesi olmadığını iddia ederek Anayasa'da değişiklik yapılmasını isteyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Van Milletvekili Sinan Çiftyürek'e tepki gösteren TBMM Başkanvekili Celal Adan, ''Sayın milletvekilleri, İç Tüzük'ün 161'inci maddesinin (3)'üncü fıkrasında Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü esasında Anayasa'da da düzenlenen idari yapısına aykırı tanımlamalar yapmak yasaklanmıştır. Her seferinde böyle bir açıklama yapmamıza bizi mecbur etmeyiniz. Türkiye'de 'kürdistan' diye bir yer yoktur.'' dedi. 

 

HEDEP MİLLETVEKİLİ SIRRI SAKIK'TAN TBMM'DE HADSİZ SÖZLER

 

Geçen haftadan beri sürdürdükleri sözde Kürdistan tartışmasını Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün kutlandığı bu haftaya taşıyan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, ''Konuşuğum dil, şimdi tutanaklara bilinmeyen bir dil olarak geçecek. Cumhuriyetin özeti de bu kadar kısa ve özet; ret, inkâr, asimilasyon. Yüz yıllık cumhuriyeti geride bırakıyoruz, yeni bir yüzyıla giriyoruz ve hâlâ buradayız. MHP'nin yöneticileri, 'kürt' kelimesini görecekler, kürdistanı görecekler. Yüz yıl boyunca ne oldu? Hepiniz o kadar çok övgüler yağdırdınız ki bu cumhuriyete ama biz yüz yıl boyunca acı yaşadık bu topraklarda. Koçgiri İsyanı, Beytüşşebap isyanı, Şeyh Said isyanı, Şemdinli isyanı, Ağrı isyanı, Mutki isyanı, Sason isyanı, Seyit Rıza'ın Dersim isyanı ve on yıllarda yaşananlar. Bu zulme karşı  Kürtlerde isyan var; haksızlık olmuş, isyan etmişler, elinizdeki kolluk kuvvetleriyle her gün zulmediyorsunuz. Sonrasında Türk tarih tezi çıkıyor, sonrasında hepimizi Türkleştirmek adına cumhuriyet bütün atını, itini nallıyor, herkesi kendisine benzetmeye çalışıyor. Cumhuriyetin yüz yıllık karanlığı sonrasında, demokratik bir cumhuriyeti inşa edebiliriz.'' diyerek, konuyu yine Anayasa tartışmasına bağladı. 

 

SIRRI SAKIK TÜRK DEVLETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİ KUTSAYIP ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİ

 

Küresel güçlerin desteği ve gaz vermesiyle yeni kurulan Cumhuriyete karşı yapılan tüm isyanları ve terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi parçalamak için yaptığı tüm eylem, katliam ve isyan denemelerini kutsayan bir konuşma yaparak, siyasi iktidardan haklarının tanınması konusunda Anayasa değişikliği yapılırken proje üretmesini isteyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, ''Yeni bir yüz yılda demokratik bir cumhuriyeti inşa etmek üzere buradayız, varsa bir projeniz yanı başınızdayız. Kimileri Topal Osman'ı bir kahraman olarak görebilir ama biz Topal Osman'ı bizi katleden biri olarak görüyoruz ve Topal Osman'ın Mustafa Kemal'le yol arkadaşlığını, nasıl öldürüldüğünü, eğer bütün tarihi biliyorsanız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne kadar her şey ortaya çıkar ama benim söylediklerimi götürüp PKK'yle özdeşleştirmeye, o noktaya çekmenin hiç kimseye bir yararı yok. Cumhuriyet döneminde (taleplerimiz) yerine getirilmiş olsaydı belki bugün bu kavga da olmazdı. Burası bizim ana yurdumuz, başka bir ülkemiz de yok. Bu sizi niye rahatsız ediyor?'' dedi. 

 

CELAL ADAN'DAN SIRRI SAKIK'A TOKAT GİBİ CEVAP

 

TBMM Genel Kurulu'nda haizce konuşan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'a cevap veren TBMM Başkanvekili Celal Adan, ''Konuşurken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten örnek vererek bir örnek verdiler; şimdi, tabii, buradan herhangi bir polemiğe girmek istememekle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkıp askerlerimizi, polisimizi, doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımızı şehit edenlere ve onların adı 'PKK' iken bir milletvekili 'Türk askerini PKK tükürüğüyle boğar.' deseydi bu Meclisten canlı çıkamazdı Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde. Dolayısıyla, bu tespiti de yapmak lazım. Amerikan silahlarıyla, Avrupa'nın verdiği silahlarla örgütlenen, bu milletin evlatlarını gördükleri yerde şehit eden bir yapıyı da güzel bir şekilde anlatmakta fayda var. Türk milleti daima birliğine, beraberliğine, merhametine, şefkatine öncelik vermiş bir büyük millettir. Bugünkü ihaneti de güzel bir şekilde anlatmakta fayda var. Bunu zapta geçmesi için söylüyorum.'' dedi. 

 

CELAL ADAN: TÜRKİYE UYANDI GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

 

TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın; Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde terör örgütünü savunup Türk askerini tehdit edici sözler sarfedenlerin TBMM'den canlı çıkamayacağını hatırlatması üzerine şoka uğrayan Sırrı Sakık, Başkanvekili olarak TBMM'de oturumu yöneten Celal Adan'ın sık sık sözlerini kesti. Terör örgütü PKK'nın kaliamlarını hatırlatan MHP ve Ak Parti Milletvekilleri, Celal Adan'a destek oldular.

 

Bu tartışma ortamında sözlerine devam eden TBMM Başkanvekili Celal Adan, ''16 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da yaşıyorum ben tam elli yıldır. Parlamentonun en eski milletvekillerinden birisiyim. 16 milyon insan sabahleyin yola çıkarken, ekmeğini ararken ırk, mezhep, bölge farkları gözetmeden hayatını idame ettirmektedir. Çok büyük bir millet olmuşuz, bunu zorla bölmek isteyenler var; ona özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Buna müsaade etmeyecektir Türkiye, etmemelidir, etmeyecektir. Demin burada Mustafa Kemal Atatürk'ü en iyi şekilde anlatan arkadaşlarımız vatandaşlığın ne kadar önemli olduğunu da anlattılar. Dolayısıyla bir tespit açısından söylüyorum: Bugün tam otuz yıldır bu milletin evlatlarının okuldaki sıkıntılarını yaşamasına vesile olan, bir sürü şeye vesile olan, dışarıda bazı kesimlerin istismarına açık hâle gelen bu terör örgütünün ne istediğini çok iyi biliyoruz biz; tam otuz yıldır takip ediyoruz, ifadelerini biliyoruz bunların, ne yapmak istediklerini biliyoruz. Türkiye uyanmıştır, böldürmeyecektir kendisini, bu meseleyi de çözeceğiz. Şimdi, Türk askerine kurşun sıkanların kimin himayesinde olduğunu biliyoruz, görüyoruz, nasıl korunduklarını biliyoruz; bu büyük millet işin farkındadır. Ortadoğu'da, Kafkaslarda, Balkanlarda Allah'ın izniyle bu millet oradan bir adım geri atmayacaktır.'' dedi. 

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TBMM Başkanvekili, Celal Adan, Türk askerini, tehdit edici, sözler
Yorumlar
Haber Yazılımı