Osman Diyadin'den Akşener'i Köşeye Sıkıştıran Soru
Haber Detayı
12 Haziran 2022 - Pazar 10:39 Bu haber 4534 kez okundu
 
Osman Diyadin'den Akşener'i Köşeye Sıkıştıran Soru
Gazeteci yazar Osman Diyadin, Meral Akşener'in ikiyüzlü tutumu hakkında Türk Milliyetçilerine önemli hatırlatma ve uyarılarda bulundu.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin'den Akşener'i Köşeye Sıkıştıran Soru

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Haftanın Raporu programında, hatalı söylemlerde bulunan partisinin Milletvekillerini cezalandırmada işine geldiği gibi davranan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i köşe sıkıştıran Gazeteci yazar Osman Diyadin, partisinin Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın hatasını cezalandırmaya çalışan Meral Akşener'e, aynı duyarlılığı Lütfü Türkkan için neden göstermediğini sordu. 

 

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ORAL'DAN TEPKİLERE NEDEN OLAN AÇIKLAMA

 

6'lı muhalif ittifakın belirlenecek Cumhurbaşkanı adayına yönelik kendince bir kriter açıklayarak Türkiye'de tepkilere yol açan açıklamalarda bulunan İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, bir You Tube programında yaptığı açıklamada, ''Kemal Kılıçdaroğlu'nun alevi olması, Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir. Kılıçdaroğlu dışında farklı bir ismin aday çıkması gerekir. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, o kesimin rahatlıkla oy verebileceği bir insan tipini Genel Başkanlarımız ortaya koyacaktır.'' dedi.

 

OYUNUNUN BOZULACAĞINI ANLAYAN MERAL AKŞENER DÜĞMEYE BASTI

 

Olmayan Başbakanlık koltuğuna talip olmakla yetinmeyerek, esasen Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlanan Meral Akşener, partisini ikinci büyük siyasi parti yapma hevesiyle; bir yandan HDP'yi meşrulaştırmaya çalışıp bir yanının Diyarbakırlı olduğunu vurgularken, öte yandan Abdülhamid Han'ı hedef alarak sol cenahın oylarına göz dikmeye başlamıştı.

 

İttifak ortağı olduğu CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından iş çevirerek CHP'nin altını oymaya çalışan Meral Akşener, partisinin Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın Alevileri hedef alan açıklamasıyla oyununun bozulacağını anlayınca, telaşa kapıldı. Meral Akşener, CHP Genel Başkanı ve alevi vatandaşlardan özür dileyerek, alevi vatandaşları söylemleriyle üzen İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ı partisinin disiplin kurulu'na sevk etti.

 

OSMAN DİYADİN'DEN MERAL AKŞENER'E MANİDAR HATIRLATMA

 

Türkiye'de yaşayan Alevi vatandaşları üzen bir açıklama yapan İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ı disiplin kurulu'na sevk ederek doğru bir iş yapan Meral Akşener'e hatırlatmalarda bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, İyi Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürütürken, Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde PKK saldırısında Şehit olan İsa Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren'e küfreden İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı hatırlattı. Lütfü Türkkan'ı Grup Başkanvekilliği görevinden alıp disiplin kurulu'na sevk etmeyen Meral Akşener, olayı bu şekilde kapatmaya çalışmıştı. Hatta, Lütfü Türkkan'a sahip çıkan Meral Akşener, özür dilemediği gibi kendisi de ağzını bozmuştu.

 

OSMAN DİYADİN'DEN MERAL AKŞENER'İ TAM ON İKİDEN VURAN SORU

 

Partisinin Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın hatasını cezalandırmaya çalışan Meral Akşener'e, aynı duyarlılığı Lütfü Türkkan için neden göstermediğini soran Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Sayın Akşener o kadar duyarlıysanız, neden şehit abisinin bacısına bütün Türkiye'nin gözü önünde alenen küfreden Lütfü Türkkan için aynı duyarlılığı göstermediniz? Neden Türk Milletinden o gün özür dilemediniz? Neden Lütfü Türkkan'ı disiplin kurulu'na vermediniz? Bunu soralım. Bunun cevabını versin. İbrahim Halil Oral’ı disiplin kurlu'na sev etmesi ve özür dilemesi doğru bir uygulama. Neden Şehit yakınına küfredilirken sessiz kaldınız? Sessiz kalmanın ötesinde grup toplantısında Meclis kürsüsünden olaya tepki gösterenlere hakaret ettiniz? Bu kadar ikiyüzlü insanlar.'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN'DEN TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE ÖNEMLİ UYARI

 

İyi Parti ve Meral Akşener'in izlediği ikiyüzlü siyaset konusunda Türk Milliyetçilerine uyarılarda bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi, bunlar yönetecekse vay halimize? O açıdan, her zaman söylüyorum. Türk Milliyetçileri ve Ülkücüler, İyi Parti'nin bir proje partisi olduğunu artık görsünler. Pire için yorganı yakmasınlar. Yorganı MHP'dir. Bunu görsünler. İyi Parti ile sadece günlük yaşayabilirler. Ama yarın keşkesi yok. Eğer bir dava varsa bu davanın en zor günlerinde de bu davaya sahip çıkacaksınız. Makam mevki alma ve ortaklarının yerel yönetimlerinden nemalanma konusunda İyi Parti çok İYİ. İkiyüzlülük yapmasınlar. Bu artık görülüyor. İyi Parti'nin, bir proje partisi olarak her konuda yalan ve dolan üzerine kurgulanmış bir siyaset anlayışları var. Milleti kandırma oyunlarını Türk milletine anlatmaya devam edeceğiz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, ikiyüzlü tutumu, hakkında, Türk Milliyetçileri, önemli hatırlatma, uyarılar, Ülkücü, Şehit ailesi, küfür eden, siyasetçi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı