Emekli Albay Ali Türkmen: Suriye'ye Askeri Harekat Başladı
Haber Detayı
11 Haziran 2022 - Cumartesi 09:52 Bu haber 8140 kez okundu
 
Emekli Albay Ali Türkmen: Suriye'ye Askeri Harekat Başladı
Emekli Albay Ali Türkmen, Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerine askeri harekatın fiilen başladığını söyledi.
GÜNDEM Haberi
Emekli Albay Ali Türkmen: Suriye'ye Askeri Harekat Başladı

Suriye'deki sınır bölgelerinde bulunan terör yuvalarını temizlemek için 4 büyük askeri harekat düzenleyen Türkiye'nin 5. askeri harekatı ne zaman yapacağı konuşulurken konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Emekli Albay Ali Türkmen, Suriye'deki terör yuvalarından Tel Rıfat ve Münbiç'e operasyonun resmen olmasa bile fiilen başladığını söyledi.

 

SURİYE'YE 5. HAREKATIN NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI KONUŞULUYOR

 

Güney sınırları boyunca oluşturulan terör yuvalarını temizlemek için Suriye'ye Fırat Kalkanı Harekâtı, İdlib Harekatı, Zeytin Dalı Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtı olmak üzere 4 büyük askeri harekat düzenleyen Türkiye'nin 5. askeri harekatı ne zaman yapacağı konuşuluyor.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN KARARLILIĞI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Bir gece ansızın gelebiliriz.'' sözü ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Terör örgütü neredeyse, katillerin ürediği ve yuvalandığı bölgeler neresi ise, oralar Türkiye’nin ezici müdahalesine sahne olacaktır. Tel Rıfat ve Münbiç’te dip bucak temizliği yapılmak suretiyle, terör örgütü Fırat’ın doğusundan da batısından da sökülüp atılmalıdır. MHP, Askeri Harekatı bütün varlığıyla desteklemektedir.'' açıklamasıyla, Suriye'ye 5. askeri harekatın yapılacağı sinyali verilmişti. 7 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelen Erdoğan ve Bahçeli'nin, 5. askeri harekat konusundaki kararının netleştiği konuşuluyor.

 

BÖLGEDE ASKERİ HAREKETLİLİK YOĞUNLAŞTI

 

Türkiye'nin Suriye’deki YPG/PKK’ya yönelik yapacağı Harekât öncesinde sınır hattında ve Türkiye’nin kontrol ettiği Suriye’deki güvenli bölgelerde askeri hareketliliğin yoğunlaştığı gözlemleniyor. Harekatın yapılacağı bölgelerin gerisindeki güvenliği sağlamak amacıyla bölgeye Özel Harekat Polisi takviyesi yapan Türkiye, bir yandan da Suriye Milli Ordusu (SMO) güçlerini harekata hazırlıyor. Türkiye bir yandan da harekat yapacağı bölgelerdeki hava sahasının açılması ve bölgedeki askerlerini çekmesi konusunda Rusya ile görüşmelerini tamamladı. Telaşa kapılan terör örgütlerinin ise askeri harekâta karşı direnmek için hazırlık yaptığı gözleniyor.

 

EMEKLİ ALBAY ALİ TÜRKMEN: ASLINDA 5. HAREKAT FİİLEN BAŞLADI

 

Suriye'deki sınır bölgelerinde bulunan terör yuvalarını temizlemek isteyen Türkiye'nin 5. askeri harekatı ne zaman yapacağı konuşulurken konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Emekli Albay Ali Türkmen, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''5'inci Operasyon ne zaman başlayacak? Suriye'deki terör yuvalarına operasyon resmen olmasa bile fiilen başlamış durumda. Cumhurbaşkanının 'Bir gece ansızın...' demesi, TSK ve Suriye Milli Ordusu'nun operasyona hazırız açıklamalarıyla birlikte PKK/PYD'li teröristler tacizlerini artırdılar. Bunun sonucu başta Topçu birliklerimiz olmak üzere uzun menzilli silahlarla PKK/PYD barınakları, tünelleri vurulmaya/dövülmeye başlandı. Topçularımız atışlarına devam etsin bakalım. Hemen her gün 15-20 PKK/PYD'linin etkisizLEŞtiriliyor. Komandolarımız ve diğer birliklerimizin de harekete geçmesi an meselesi. Tel Rıfat ve Münbiç teröristlerden temizlenecek. Cenab-ı Allah Türk milletinin ve Ordumuzun/güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun.'' dedi.

 

Bir harita, gökyüzü ve yazı görseli olabilir

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekli Albay, Ali Türkmen, Türkiye, Suriye, Askeri Harekat, fiilen başladı
Yorumlar
Haber Yazılımı