O Belediye Meclis Üyesi MHP'den İhraç Edildi
Haber Detayı
10 Şubat 2022 - Perşembe 14:35 Bu haber 2395 kez okundu
 
O Belediye Meclis Üyesi MHP'den İhraç Edildi
MHP'den yapılan açıklamada, Belediye Meclis Üyesinin partiden ihraç edildiği bildirildi.
MHP Haberi
O Belediye Meclis Üyesi MHP'den İhraç Edildi

31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP'den Belediye Meclis Üyesi seçilen Mehmet Carti'nin, siyasi baskı gördüğü partisi HDP'den ayrılıp bir süre bağımsız kaldıktan sonra MHP'ye katılmasıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan MHP Mardin İl Başkanı Ferhan Bozkuş, MHP'yi karalamak için yapılan haberlere tepki gösterdiği açıklamasında, bağımsızken MHP'ye gelen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Carti'nin parti disiplinine uymadığı için MHP'den ihraç edildiğini söyledi.

 

HABER SİTEMİZİN KONUYLA İLGİLİ YAPTIĞI HABER

 

31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP Artuklu Belediye Meclis Üyesi seçilen Mehmet Carti, Arap kökenli olduğu için ırkçılık yapan Kürt kökenli HDP'li Belediye Meclis Üyeleri tarafından sözlü sataşmalara maruz kaldı. Partisi ile sıkıntılar yaşayan Mehmet Carti, HDP'ten istifaya zorlandı. Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmesi halinde yerine sıradaki HDP'li yedek üyenin geçeceğini düşünen Mehmet Carti, istifa etmeyip Meclis toplantıları aksatarak partisine tepkisini gösterdi. HDP, parti prensiplerine uymadığı gerekçesiyle Mehmet Carti'yi partiden ihraç etti. Çalışmalarını iki ay kadar bağımsız olarak sürdüren Mehmet Carti, devlete en yakın siyaset yapan kurum olarak gördüğü için MHP'ye katıldığını açıkladı.

 

KONUYU ÇARPITAN HABERLERİN AKSİNE GERÇEKLERİ ANLATTIK

 

HDP Artuklu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Carti'nin partisinden ayrılıp bir süre bağımsız kaldıktan sonra MHP'ye geçmesi, yaklaşık 1,5 yıl önce gerçekleşmişti. Birbirine zıt görüşteki iki siyasi parti arasında yaşanan bu geçiş, muhalif kesim tarafından şaşkınlıkla ve hazımsızlıkla karşılanıp, yeniden medyaya servis edildiği için, meselenin iç yüzünün aydınlatılması açısından bu haber yapılmıştır.

 

MHP'yi karalamak için medyaya servis edenler, söz konusu olayı yeni yaşanmış gibi sunarken ve Mehmet Carti'nin HDP'den MHP'ye direkt olarak geçmiş gibi göstermeye çalışırken, yukarıda da anlatıldığı üzere adanahilal.com haber sitesi olarak; Mehmet Carti'nin partisinden ayrılıp bir süre bağımsız kaldıktan sonra MHP'ye geçtiğini ve olayın yaklaşık 1,5 yıl önce gerçekleştiğini yazmıştık.

 

Belediye Meclis Üyesi Mehmet Carti'nin bizim bilmediğimiz son durumuyla ilgili bilgilendirme yapan MHP Mardin İl Başkanı Ferhan Bozkuş, Mehmet Carti'nin parti disiplinine uymadığı için MHP'den ihraç edildiğini söyledi.

 

MHP MARDİN İL BAŞKANLIĞI KONUYLA İLGİLİ SON DURUMU AÇIKLADI

 

Belediye Meclis Üyesi Mehmet Carti'nin son durumuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan MHP Mardin İl Başkanı Ferhan Bozkuş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Çeşitli haber sayfaları ve sosyal meyda dolaşan 'HDP’den ihraç edilen meclis Üyesi Mehmet Carti MHP’ye katıldı' başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bahse konu olan şahsın bağımsız bir şekilde İl Başkanlığımızı ziyaret etmesinin ardından bağımsız olarak müracaat etmiştir. Daha sonra parti tüzüğümüz ve disipline aykırı tavır ve davranışlarından ötürü 10 Ağustos 2021 tarihinde ihraç edilmiştir. Mardin’de ve bölgede hergeçen gün büyük sempati ve destek toplayan MHP, daha kararlı adımlarla ilerlemeye ve büyümeye devam etmektedir. Partimizi karalamaya yönelik yapılan bu tarz haberlerin kasıtlı olduğunu görüyor takdiri kamuyoyuna bırakıyoruz. Yapılan bu kasıtlı haberleri de esefle kınıyoruz.'' dedi.

 

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise görseli olabilir

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mardin İl Başkanı, Ferhan Bozkuş, Belediye Meclis üyesi, ihraç edildi, son durum, hakkında açıklama, olayın perde arkası, MHP, MHP haber
Yorumlar
Haber Yazılımı