MHP'li Karakaya'dan TMT'yi Hedef Alanlara Sert Tepki
Haber Detayı
10 Şubat 2022 - Perşembe 10:12 Bu haber 1790 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan TMT'yi Hedef Alanlara Sert Tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Türk Mukavemet Teşkilatını hedef alan Ayşenur Aslan'a sert tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan TMT'yi Hedef Alanlara Sert Tepki

Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi proğramında, Kıbrıs Türk'ünün varoluş mücadelesini veren Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alan Ayşenur Aslan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonu olduğunu belirterek, EOKA ağzıyla konuşan Ayşenur Aslan ve Halk TV'nin derhal özür dilemesini istedi.

 

AYŞENUR ASLAN, TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI HAKKINDA NE DEDİ?

 

Terör örgütü EOKA'nın katliam ve saldırılarına karşı, Kıbrıs Türk’ünün yaşayış ve hürriyetine, canına, malına ve her türlü anane ve mukaddesatına vaki olacak tecavüzlere karşı koymak için kendini Türk Milletine adayan Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alan Ayşenur Aslan, KKTC'de öldürülen Halil Falyalı'yla ilgili Halk TV'de yaptığı açıklamada, ''Halil Falyalı, kendini Türk Mukavemet Teşkilatı’nın üyesi olarak tanıtırdı. Türk Mukavemet Teşkilatı, adada ve yakın interlandında suikastlerle bilinen illegal, yarı resmi bir oluşumdu.'' dedi.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN AYŞENUR ASLAN'A TEPKİ

 

Türk Milletinin kutsalına ve milli değerlerine saldırmayı marifet sayan solak medyanın temsilcilerinden olan Ayşenur Aslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı’nı hedef almasına, ''EOKA’nın çocukları bilsin ki; Kıbrıs Milli Davamızdır. TMT Kuvayi Milliyedir.'' paylaşımlarıyla tepkisini gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ayşenur Aslan, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımlamıştır. TMT, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonudur. İhanetin geldiği noktaya bakın! Yazıklar olsun! Türk Milleti adına program sunucu ve Halk TV’den özür ve düzeltme bekliyoruz. Derhal.'' dedi.

 

AYŞENUR ASLAN TMT'Yİ HEDEF ALIRKEN SESSİZ KALAN MUHALİF CENAHA TEPKİ

 

Halk TV'de yayınlanan proğrama konuk olan olanların, Ayşenur Arslan'ın  Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik çirkin sözler sarfetmesine sessiz kalmasına da tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''EOKA’nın vahşice katliamlarına karşı savunmada bulunan Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) kurulmasaydı Kıbrıs’ta bir tane Türk kalmayacaktı. Teşkilat 1976 yılında Kıbrıs Türk Güvenlik Kuvvetleri  Komutanlığına dönüştürülmüştür. Ayşenur Arslan’ın TMT hakkındaki çirkin sözlerine karşı, o esnada programda konuk olan Eski CHP Milletvekili - TÜRMOB Eski Başkanı Mustafa Özyürek ile Av. Celal Ülgen'den zerre itiraz olmamış, bir düzeltme yapmamışlardır. Yazıklar olsun hepinize!'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mevlüt Karakaya, Türk Mukavemet Teşkilatı, hedef alan, solak medya, Kıbrıs, KKTC, Türk Milleti, gazeteci, siyasetçi, özür dileyin, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı