Milli Eğitim Bakanlığı'na Mahmut Özer Atandı
Haber Detayı
06 Ağustos 2021 - Cuma 11:19 Bu haber 3407 kez okundu
 
Milli Eğitim Bakanlığı'na Mahmut Özer Atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'na Prof. Dr. Mahmut Özer'i atadı.
GÜNDEM Haberi
Milli Eğitim Bakanlığı'na Mahmut Özer Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Mahmut Özer'i atadı.

 

MAHMUT ÖZER MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA ATANDI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildiğinden bu yana Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Ziya Selçuk görevden alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. 

 

1970 yılında Tokat'ta doğan Mahmut Özer, DHM İşletmesi'nde Elektronik Mühendisi olarak ilk görevine başladı. GÜ Tokat Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olarak görev yapan Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü ve ÖSYM Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevlerinde bulunmuştu.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA ATANAN MAHMUT ÖZER'DEN İLK AÇIKLAMA

 

Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Mahmut Özer, göreve atanmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güven ve tensipleri nedeniyle şükranlarımı sunarım. Yüce Mevla, bu ulvi görevi üstlenirken Aziz Milletimize ve Milli Eğitim camiamıza karşı mahcup etmesin.'' dedi.

 

ZİYA SELÇUK'TAN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

 

Milli Eğitim Bakanlığı görevinden ayrılan Ziya Selçuk, görev değişikliğiyle ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Millî Eğitim Bakanlığı görevim bugün itibarıyla nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca birlikte çok kıymetli çalışmalara imza attığımız değerli çalışma arkadaşım Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’e ve göreve yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza  başarılar diliyorum.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Ziya Selçuk, yerine atama, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı, Mahmut Özer, atandı, MEB
Yorumlar
Haber Yazılımı