Diyanet'ten Coronavirüsten Ölen Sağlıkçılarla İlgili Açıklama
Haber Detayı
08 Nisan 2020 - Çarşamba 13:21 Bu haber 2933 kez okundu
 
Diyanet'ten Coronavirüsten Ölen Sağlıkçılarla İlgili Açıklama
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, coronavirüsten vefat eden sağlıkçıların Şehit sayılması konusunda açıklama yaptı.
GÜNDEM Haberi
Diyanet'ten Coronavirüsten Ölen Sağlıkçılarla İlgili Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un, görevi başında coronavirüse yakalanıp vefat eden sağlıkçıların Şehit sayılmasıyla ilgili teklifine cevap vererek, salgın hastalıktan dolayı vefat eden sağlıkçıların Hükmen Şehit sayılacağını söyledi.

 

MHP ORDU MİLLETVEKİLİ CEMAL ENGİNYURT GÜNDEME GETİRMİŞTİ

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ''600 sağlık çalışanın da Coronavirüs tespit edilmiş. Gece gündüz mesai harcayan bu kardeşlerimize sahip çıkalım. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanları görevleri başında vefat ederlerse Şehit sayılsınlar. Bunu hemen yapalım. Siyasete malzeme yaptırmayalım. Hemen şimdi.'' diyerek, görevi başında coronavirüse yakalanıp vefat eden sağlıkçıların Şehit sayılmasını istemişti.

 

SALGIN HASTALIKTAN VEFAT EDENLER HÜKMEN ŞEHİT SAYILIR

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, coronavirüse yakalanıp vefat eden sağlıkçıların Şehit sayılmasıyla ilgili soruya verdiği cevapta, ''Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebedir. Hakiki şehit; vatan uğruna, bayrak uğruna, namus uğruna canını feda eden askerlerdir, polistir. Hakiki şehit olarak bunları değerlendiriyoruz. Fıkıhta bir de ‘hükmi (hükmen) şehitlik’ vardır. Bunlar da depremde, yangında, selde, denizde boğulmuş olanlar ve salgın hastalıklara yakalanarak vefat etmiş olanlar hükmen şehit olarak kabul edilir. Hadis-i Şerif'te bunlar yer almaktadır. Umuyoruz ki bu salgın hastalık nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz şehitlik mertebesine ererler." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Diyanet'ten, Coronavirüsten, Ölen, Sağlıkçılarla, İlgili, Açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı