MHP ve Ak Parti'de Kadro ve Kabine Değişikliği Kulisleri
Haber Detayı
13 Mart 2021 - Cumartesi 13:51 Bu haber 14709 kez okundu
 
MHP ve Ak Parti'de Kadro ve Kabine Değişikliği Kulisleri
MHP ve Ak Parti'de, 2023 hedeflerine yönelik Genel Merkez kadroları ve Kabine değişikliği yapılacağı konusunda kulisler hareketlenmeye başladı.
SİYASET Haberi
MHP ve Ak Parti'de Kadro ve Kabine Değişikliği Kulisleri

Cumhur İttifakı ortağı Ak Parti ve MHP'nin Büyük Kurultayları yaklaşırken, parti yönetimlerinde ve Hükümette 2023 hedeflerine yönelik kadro değişikliği yapılacağı konusunda siyasi kulislerin hareketlendiği görüldü.

 

MHP BÜYÜK KURULTAY'I YAKLAŞIRKEN MHP'DE KADRO DEĞİŞİKLİĞİ HEYECANI

 

MHP Genel Merkezi'nde düzenlenen İl Başkanları toplantısında 18 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan Büyük Kurultay'da kadro değişikliği sinyali veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada, ''13. Olağan Büyük Kurultayımız partimizi Cumhuriyetin yüzüncü yıl dönümüne taşıyacak yenilenmiş kadro ve hedeflerin tezahürüne sahne olması bakımından tarihi bir misyona haizdir. 13. Olağan Büyük Kurultayımız 2023’ü kucaklayıp, sonraki yılların milliyetçi stratejisini tespit edecek aziz bir iradenin tecellisiyle mana ve muhteva kazanacaktır. Partimiz büyük kongresini yaptıktan sonra, tarihi yolculuğuna yeni bir dinamizm ve donanım ile devam edecektir.'' demişti.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ, MHP YÖNETİMİNDE NASIL BİR DEĞİŞİK YAPACAK?

 

MHP Büyük Kurultayı'nın yenilenmiş kadro tezahürüne sahne olacağını ve 2023 hedefleri doğrultusunda yeni bir dinamizm ve donanım ile yoluna devam edeceğini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İl ve İlçe Kongrelerinde yaptığı kadro değişikliklerinden sonra Genel Merkez yönetiminde nasıl bir değişikliğe gideceği merak ediliyor. MHP lideri Bahçeli'nin, MYK'da kısmi değişiklikler yapacağı öngörülürken, MKYK'da daha kapsamlı bir değişikliğe gideceği konuşuluyor. Yapılacak değişiklikler konusunda, MHP kulislerinde bir çok yorum yapılırken asıl karar verici olan Lider Devlet Bahçeli'nin kararına, Teşkilatların sonsuz güven duyacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.

 

AK PARTİ BÜYÜK KONGRESİ YAKLAŞIRKEN AK PARTİ'DE KADRO DEĞİŞİKLİĞİ HEYECANI

 

Cumhur İttifakı ortağı olan Ak Parti'de ise 24 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan 7. Olağan Büyük Kongre hazırlıkları yapılırken, bir çok İl ve İlçe Teşkilatındaki kadroları yenileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023 hedefleri doğrultusunda parti yapısının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında, Genel Merkez yönetiminde de değişiklikler yapacağı siyasi kulislerde konuşuluyor.

 

AK PARTİ VE MHP'DEKİ KADRO DEĞİŞİKLİKLERİ HÜKÜMETE NASIL YANSIYACAK?

 

Cumhur İttifakı'nı oluşturan Ak Parti ve MHP'nin Mart ayında gerçekleştirilecek olan Büyük Kurultaylarında, 2023 hedefleri doğrultusunda parti yönetimlerinde yapacakları değişikliklerin Hükümete nasıl yansıyacağı ise en çok merak edilen konular arasında yer aldı.

 

AK PARTİ'DE KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA NELER KONUŞULUYOR?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümette yer alan Bakanların değişeceği konusunda medyada çıkan haberlere ve ortalıkta dolaşan siyasi kulislere itibar etmediği bilinen bir gerçektir. Ancak bu sefer, Kabinede yer alan isimlerin değişeceği konusunda her zamankinde daha güçlü beklentilerin olduğu da bir gerçektir.

 

Cumhuriyet tarihinin son Başbakanı olan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı konuşuluyor. Coronavirüs salgını sürecinde başarılı çalışmalara imza atsalar da, bazı konularda yıprandığından dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yeni hedefler doğrultusunda yeni kabinede yer almayacağı konuşuluyor. Söz konusu iki Bakan ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sürpriz bir şekilde istifa eden Berat Albayrak'ın parti yönetiminde veya Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nda görev alabileceği gelen bilgiler arasında yer aldı.

 

YENİ KABİNE'DE MHPLİ İSİM OLACAK MI?

 

Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı kurulduğundan bu yana MHP'li isimlerin Kabine'de yer alması konusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istekli olduğu ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istekli olmadığı biliniyor. Ancak, Ak Parti Teşkilatlarında bu konuda yorum yapılmazken, MHP'li isimlerin Kabine'de yer alması konusunda MHP tabanında güçlü beklentilerin olduğu da bir gerçektir.

 

2023 hedefleri doğrultusunda parti yönetimlerini değiştirecek olan Cumhur İttifakı ortağı İki Liderin, olası Kabine değişikliğinde; MHP'li isimlere yer verip vermeyeceği ve MHP tabanında oluşan güçlü beklentileri karşılayıp karşılamayacağı, en çok merak edilenler arasında yer aldı.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP ve Ak Parti, 2023 hedeflerine yönelik, Genel Merkez kadroları, Kabine değişikliği, Bakanlar, yöneticiler, Cumhur İttifakı, Erdoğan ve Bahçeli, yeni kadrolar
Yorumlar
Haber Yazılımı