MHP'li Öztürk: Ateşle Oynayan Yangında Boğulur
Haber Detayı
13 Mart 2021 - Cumartesi 09:33 Bu haber 4509 kez okundu
 
MHP'li Öztürk: Ateşle Oynayan Yangında Boğulur
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ateşle oynamaya kalkanların mutlaka yangında boğulacaklarını hesaba katmaları gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk: Ateşle Oynayan Yangında Boğulur

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, vatanını, bayrağını, dinini, dilini ve kutsal değerlerini korumak için her zaman hazır ve muktedir olan Türk milletinin İstiklal Marşı ile emperyalisleri kesin bir dille uyardığını belirterek, ateşle oynamaya kalkanların mutlaka yangında boğulacaklarını hesaba katmaları gerektiğini söyledi.

 

TÜRK MİLLETİ KUVA-YI MİLLİYE RUHUYLA KIYAMA KALKTI

 

Milli Mücadele, aziz ve necip Türk milletinin tarihe altın harflerle yazdığı bir destandır. Orduları dağıtılmış, toprakları işgal edilmiş ve tüm imkânlarına el konulmuş Türk milleti, Kuva-yı Milliye ruhuyla kıyama kalkmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile hürriyete atılmıştır. Savaşın en çetin günlerinde, her şeyin bittiğinin düşünüldüğü bir anda merhum Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşını kaleme almıştır. Cephede harp eden kahramanların eşsiz mücadelesi merhum Akif'in kulağa ve gönle ok gibi saplanan mısralarında makes bulmuştur.

 

İSTİKLAL MARŞI, TÜRK MİLLETİNİN EMPERYALİZME KARŞI SON SESLENİŞİDİR

 

İstiklal Marşı sadece bir milli marş değil, medeniyetimizin her türlü rengini barındıran Türk milletinin en büyük ortak değerlerinden birisidir. Onu bir sebeple anlamlandırmak mümkün değildir. İstiklal Marşı, Türk milletinin hürriyet meşalesi, emperyalizme son seslenişidir. Bugün İstiklal Marşı'nın kabulünün yüzüncü yıl dönümünü kutluyoruz. Daha evvel Bedir’in Arslanları gibi şanlı olan Çanakkale Şehitlerini de bir şiiriyle ölümsüzleştiren merhum Mehmet Akif Ersoy, Milli Mücadele'nin kahramanlarını da milli marşla tarihe nakşetmiştir.

 

ATEŞLE OYNAMAYA KALKAN YANGINDA BOĞULACAĞINI HESABA KATMALIDIR

 

Birinci Cihan Harbinden sonra ülkemizi işgale kalkan ve onları destekleyenlerin,benzer hülyalar içine düştüğünü izliyor ve görüyoruz. Hudutlarımız çevresinde ya da Mavi Vatan'da Türk’ün haklarına tasallut etmeye kalkışmak isteyenlere İstiklal Marşını okumalarını tavsiye ederiz. İman dolu göğsüyle çarpışan, mabedinin göğsüne namahrem eli değdirmeyen Türk milleti, vatanını, bayrağını, dinini, dilini ve kutsal değerlerini korumak için her zaman hazır ve muktedirdir. Ateşle oynamaya kalkanlar mutlaka yangında boğulacaklarını da hesaba katmalıdırlar.

 

CUMHUR İTTİFAKI ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜRKİYE, ÜLKÜLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME ÇABASINDA

 

Cumhur İttifakı öncülüğünde Türkiye, İstiklal Marşından ilhamla ülkülerini gerçekleştirme çabasındadır ve muvaffak olacaktır. İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümünü kutluyor, M. Akif Ersoy'un şahsında Milli Mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kırıkkale Milletvekili, Halil Öztürk, ateşle oynamaya kalkanlar, mutlaka yangında boğulur, MHP, İstiklal Marşı, Türk Milleti, Milli Mücadele, Kurtuluş Savaşı, Akif
Yorumlar
Haber Yazılımı