MHP Tokat İl Başkanı İpek'ten Sinan Oğan'a Sert Tepki
Haber Detayı
05 Mayıs 2022 - Perşembe 20:12 Bu haber 2597 kez okundu
 
MHP Tokat İl Başkanı İpek'ten Sinan Oğan'a Sert Tepki
MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, MHP eski Milletvekili Sinan Oğan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP Tokat İl Başkanı İpek'ten Sinan Oğan'a Sert Tepki

Tokat'ta Türk Dünyası’nın Güncel Meseleleri konulu konferans düzenleyeceğini açıklayan MHP eski Milletvekili Sinan Oğan'a tepki gösteren MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, İçişleri Bakanlığı tarafından kaos yaratmaya yönelik eylem ve iddialar nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Sinan Oğan'ın, Türk Milliyetçileri üzerinde geçmişten beri sürdürdüğü psikolojik operasyonlara devam ettiğini belirterek, Ülkücüleri istismar etmelerine seyirci kalmayacaklarını söyledi. 

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SİNAN OĞAN HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Türkiye'de bulunan sığınmacı sayısıyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP eski Milletvekili Sinan Oğan'a tepki gösteren İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, ''Aynı gün önce sayı 10 milyona yaklaştı diye yalan söyleyip ardından baktın pabuç pahalı 6 milyona indirdin. Bu bir. 1,5 milyon ikametli Suriyeli var diyorsun. Bunlar 192 ayrı ülkeden düzenli göçmen. Bu iki! Utanmadın mı? Utanmadıysan insanlık adına ben utandım.'' dedi.

 

Sığınmacı sayısı hakkında gerçek dışı beyanlarda bulunanlar hakkında tekrar açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ümit Özdağ, Sinan Ogan ve Bengi Başer hakkında Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.

 

Sığınmacı konusunda tartışmalar sürerken Tokat'ta Türk Dünyası’nın Güncel Meseleleri konulu konferans düzenleyeceğini açıklayan MHP eski Milletvekili Sinan Oğan'a, bir tepki de MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek'ten geldi.

 

MHP TOKAT İL BAŞKANI MUSTAFA İPEK'TEN SİNAN OĞAN HAKKINDA AÇIKLAMA

 

2016 yılı ve devamında meydana gelen olaylar çerçevesinde partimizden ihraç edilmiş bulunan Sinan Oğan isimli bir şahsın, ilimizde “Türk Dünyası’nın Güncel Meseleleri’ başlıklı bir konferans tertip edeceği öğrenilmiştir. Bu başlıkla perdelenen sözde konferans ile asıl olarak neyin amaçlandığını ve adı geçen şahsı ilimize davet eden kişilerin ihtiraslarını da çok iyi bilmekteyiz. Hakkında, Türk Milleti üzerinde kaos yaratmaya yönelik eylem ve iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığımız ve bağlı organları tarafından suç duyurusunda bulunulacağı ifade edilen; hangi mihrakların hedef ve amaçları doğrultusunda hareket ettiği malum olan bu şahsın, partimiz ve ilkeleriyle bir ilgisi bulunmadığı gibi kendini gündemde tutarak Türk Milliyetçileri üzerinde geçmişten beri sürdürdüğü psikolojik operasyonlara devam ettiği açıktır.

 

SİNAN OĞAN'I DAVET EDENLERİN MHP'YE OLAN TAVIRLARI BELLİDİR

 

Hakkında soruşturma başlatılacağı duyurulan bu şahsın, konferans başlığıyla perdelenmiş faaliyetleri ve destek verenleri elbetteki tespit edilmelidir. Bu tip faaliyetlerin günün birinde varacağı noktayı kestiremeyen vatandaşlarımızın da mağdur olmamaları adına, hassasiyetle yaşananları takip etmeleri elzemdir. Kendisini, sözde bir konferans görünümüyle ilimize davet eden şahısların da mazileri ile partimize ve liderimize karşı tavırları çok iyi bilinmektedir. Bugüne kadar ülkücüler söz konusu olduğu zaman ‘fedakarlık’ konusunda elleri titreyenler, tek bir hayır faaliyetimizde adım atmayanlar ve hatta ülkücülerin hafızasında hayırla da anılmayanların vicdanlardaki yeri de malumdur. Vicdanlardaki bu mahkumiyetin, hukuken tescillenmesine de sayılı günler kalmıştır.

 

ÜLKÜCÜLERİ İSTİSMAR ETMELERİNE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

 

MHP’yi MOSSAD’ın ve İsrail’in yönettiğini basın yayın organlarına ifade edecek kadar kendi dava arkadaşlarına yabancılaşan ve düşman kesilenlerin, bir dernekteki başkanlık görevini bir siyasi partide gelecek hesabına tahvil etmek isteyen zavallıların şimdi çıkıp da Ülkücüleri istismar etmelerine seyirci kalınmayacağı gibi, bu şahısları cesaretlendiren ikiyüzlü bazı isimler hakkında da Genel Merkezimizin bilgisi dahilinde gerekli adımlar atılacaktır. Türk Milletine ve özellikle Ülkücülere karşı hasmane bir tutumla hareket edenlerin konferans adıyla tertip etmeye teşebbüs ettikleri provokasyona ilişkin görüş ve düşüncelerimiz bu şekildedir. Bu provokatif toplantıyı tertip edenler ve iştirak edecekler hakkında partimiz yetkili organlarınca gerekli hassasiyet her zeminde gösterilecek, hukuki süreçlerin takip ve neticelendirilmesi sağlanacaktır.

 

Fotoğraf açıklaması yok.


 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Tokat İl Başkanı, Mustafa İpek, İçişleri Bakanlığı, tarafından, kaos yaratma, suç duyurusu, konferans, sığınmacı sayısı, Mülteci sayısı, Suriyeli, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı