MHP Lideri Bahçeli'nin Çağrıları Anketlere Yansıdı
Haber Detayı
10 Ağustos 2020 - Pazartesi 16:24 Bu haber 9569 kez okundu
 
MHP Lideri Bahçeli'nin Çağrıları Anketlere Yansıdı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin birlik ve beraberlik çağrılarının anketlere olumlu yansıdığı görüldü.
SİYASET Haberi
MHP Lideri Bahçeli'nin Çağrıları Anketlere Yansıdı

ORC Araştırma Şirketi'nin, 06.08 / 08.08 2020 tarihleri arasında Türkiye genelinde 41 İlde 4 bin 120 kişiyle yaptığı seçim anketinde 3 siyasi partinin barajı aştığı görülürken, MHP Lideri Bahçeli'nin yaptığı çağrıların daha önceki aylara göre MHP oylarının artmasında önemli bir rol oynadığı gözlemlendi. 

 

KÖŞEYE SIKIŞTIRILMAYA ÇALIŞILAN CUMHUR İTTİFAKI OYLARINI KORUDU

 

Bilgisayar ile desteklenen telefon görüşmesi yöntemiyle yapılan araştırmada, ''Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna cevap veren vatandaşların tercihleri neticesinde üç siyasi partinin barajı aşabildiği görülüyor. Erken seçim tartışmalarını bilinçlice gündemde tutarak Cumhur İttifakı'nı sıkıştırmaya çalışan Muhalefet partilerinin stratejileri, vatandaşlar nezdinde karşılık bulmazken, TBMM'de önemli yasaları çıkararak sorunları çözmeye çalışan ve Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması hamlesini yapan Cumhur İttifakı'nın yüzde 50,7 ile oylarını koruduğu gözlemlendi.

 

MIZRAK ÇUVALA SIĞMADI. MHP OYLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

 

Her seçim döneminde olduğu gibi son zamanlarda MHP'nin oy oranlarını düşük gösterme gayretinde olup, sürekli olarak MHP'yi baraj altında göstermeye çalışanların oyunları bir kez daha bozuldu. Genel olarak MHP oylarını arttırmaya devam ederken, son zamanlarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin birlik ve beraberlik çağrılarının anketlere olumlu yansıdığı görüldü. Yüzde 14.1 oy oranıyla tırmanışını sürdüren MHP'nin, oylarındaki artışın gizlenemeyeceği gerçeği bir kez daha ortaya çıktı.

 

ORC ARAŞTIRMA ŞİRKETİNİN SON ANKETİ

 

ORC Araştırma Şirketi'nin, 06.08 / 08.08 2020 tarihleri arasında Türkiye genelinde 41 İlde 4 bin 120 kişiyle yaptığı seçim anketinde  siyasi partilerin oy oranları şöyledir:

 

Ak Parti            : 36,6
 

CHP                  : 25,9
 

MHP                  : 14,1
 

HDP                  : 9,6
 

İyi Parti             : 8,1
 

Deva Partisi     : 2,3
 

Gelecek Partisi: 1,6
 

Saadet Partisi  : 0,8
 

Diğerleri           : 1
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Son Anket, son yapılan anketler, MHP Oyları, Devlet Bahçeli çağrısı, siyaset, erken seçim, oyları artanlar, oyları düşenler, anketler, siyasi partiler, Cumhur İttifakı
Yorumlar
Haber Yazılımı