Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Bahçeli ve Akşener Yorumu
Haber Detayı
10 Ağustos 2020 - Pazartesi 11:22 Bu haber 8267 kez okundu
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Bahçeli ve Akşener Yorumu
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MHP Lideri Bahçeli'nin Eve Dönüş çağrısını değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.
SİYASET Haberi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Bahçeli ve Akşener Yorumu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk TV'de Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge proğramında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik Evine Dön çağrısını ve erken seçim tartışmalarını değerlendirdi.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN EVE DÖNÜŞ ÇAĞRISI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ayasofya Camisi konusunda ittifak yaptığı partilerden ayrı düştüğünü belirterek, ''Kendisi adına hayırlı bir gelişmedir. Böyle ittifak olmayacağını görüp, derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır. Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır.'' demişti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUYU DEĞERLENDİRMESİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Eve Dönüş çağrısıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Sayın Bahçeli'nin daveti benim yadırgadığım bir davet değildir. Makul bir davettir. Terör örgütleri ile el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İyi Parti'ye uygun düşmüyor. Bundan dolayı böyle bir davet gerçekleşmiştir. Ülke genelinde bütünleşmek önemlidir. Birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok." demişti.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN'IN KONUYU DEĞERLENDİRMESİ

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MHP Lideri Bahçeli'nin Eve Dönüş çağrısını değerlendirerek, ''İyi Partinin dayandığı sosyolojiye bakarsanız, Ak Parti ile MHP'nin sosyolojisi ile çok iç içedir. Bunu kendileri de söylüyor. Normal olan, bu sosyolojiye göre siyaset yapılması gerektiğidir. Burada daha AK Parti ve MHP'nin içinde olduğu Cumhur İttifakı'na yakın durması çok normal. Sosyolojik temel açısından, Ak Parti ve MHP'nin çağrı yapması da normaldir.'' dedi.

 

İYİ PARTİ'NİN İÇİNDE BULUNDUĞU BLOKTA OLMASI SİYASETİN VE SOSYOLOJİNİN TABİATINA AYKIRI

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısı, erken seçime yönelik bir çağrı değildir. Bu çağrının erken seçime yönelik bir hareket olma ihtimali sıfırdır. Seçimi erken yapalım gibi bir düşünce yok. İyi Parti'nin ayrı bir siyasi hareket olarak ortaya çıkması, onun Ak Parti ve MHP ile sosyolojik türdeşliğini ortadan kaldırmıyor. Bana sorarsanız, baştan beri İyi Parti'nin bu sosyolojiden kopuk başka bir siyasal blok içinde yer alması, siyasetin ve sosyolojinin tabiatına aykırıdır. Devlet Bey'in eve dön çağrısı, aslında 'Sen kendi doğal mecranda ak, senin doğal mecran ait olduğun blok Cumhur İttifakı' anlamındadır.'' dedi.
 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MHP Lideri Bahçeli, Devlet Bahçeli, Eve Dön çağrısı, Eve dönüş çağrısı, Cumhur İttifakı, Ak Parti ve MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı