MHP'li Yönter ile Yazar Nihal Bengisu Karaca Tartışması
Haber Detayı
01 Nisan 2021 - Perşembe 11:18 Bu haber 3815 kez okundu
 
MHP'li Yönter ile Yazar Nihal Bengisu Karaca Tartışması
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ile Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca arasında 3 Rauntluk bir tartışma yaşandı.
MHP Haberi
MHP'li Yönter ile Yazar Nihal Bengisu Karaca Tartışması

HDP'nin kapatılması konusunda açılan davada iddianameyi reddeden Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter arasında, sosyal medya üzerinden 3 Rauntluk bir tartışma yaşandı.

 

MHP'Lİ YÖNTER İLE YAZAR KARACA ARASINDAKİ TARTIŞMADA 1. RAUND

 

HDP'nin kapatılması konusunda açılan davada iddianameyi reddeden Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın, ''İktidar ortağı şimdi de Anayasa Mahkemesi kapatılsın demiş. Onca olup bitene rağmen avm kapatılsın der gibi aym kapatılsın diyebilmeyi mümkün kılan motivasyon herşeyden daha ürkütücü geldi bana. Bir ülkenin ayarlarıyla bu kadar mı çok oynanır? Bu kadar mı sevmiyorsunuz bu ülkeyi?'' sorusuna cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Beğenemediniz mi? Siz mi ülkeyi seviyorsunuz? Güldürmeyin insanı! Bir gerçek varsa o da şudur: Bu güzeller güzeli ülkeyi canımızdan aziz biliyoruz, velakin sizin habis ve haşin zihniyetinizle de sorunumuz var! AVM’de alışverişe devam edin, biz de vatan ve millet mücadelesine.'' dedi.

 

MHP'Lİ YÖNTER İLE YAZAR KARACA ARASINDAKİ TARTIŞMADA 2. RAUND

 

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın, ''Sayın Yönter, vatan mücadelesi  Türkiye’yi gerçek bir hukuk devleti yapma mücadelesidir aynı zamanda. 'Hukuk yoksa devlet yoktur' diyen merhum Alparslan Türkeş’ti... Hukuk olmazsa Dürüst Oktay’lar, Zeki Kaman’lar, ülkücülere yaptıkları işkenceleri herkese, tüm millete yapar.'' sözlerine cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Karaca, hukukun üstünlüğüne inancımız tamdır. Fakat HDP iddianamesini, vaki usul eksikliğinin bir yazıyla düzeltilmesi mümkünken, iadesi nasıl bir hukuk mantığıdır? Şühedanın hakkını, gazilerin haysiyetini ne yapacağız? Biz Türkiye’nin yanındayız! Ya siz? Bir düşünün. Sayın Karaca, bir hatayı düzeltelim. Hukuk başka, adalet başkadır. Türk devlet felsefesinin ana dayanağı adalettir. Merhum Başbuğumuz, adalete vurgu yapmıştır. Aynısını Sayın Genel Başkanımız sürekli  haykırmıştır. Yani, adalet yoksa devlet yoktur. Sözün doğrusu da budur!'' dedi.

 

MHP'Lİ YÖNTER İLE YAZAR KARACA ARASINDAKİ TARTIŞMADA 3. RAUND

 

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın, ''Sayın Yönter, iade usül yönünden. Hukuk olmadan adalet olmaz, hukukta da usul hayatidir. Usul eksiklikleri giderilerek özenli bir iddianame yazılırsa kabul edilir.Bu sebeple AYM kapatılsın demek abartılı ve adaletsiz bir tepki diye düşünüyorum.Siz de lütfen bunu düşünün.'' sözlerine cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Yapmayın, tartışmayı uzatmak istemem. Meseleye dikiz aynasından bakıyorsunuz! Çelişkide bocalayan yanlışı savunacak gerekçeyi bulur! Adalet yoksa hukuk olmaz, nitekim adalet, bir hakkın haklısına iadesidir. (Erol Güngör) Adalet, dikene değil güle su vermektir. AYM adaletsizdir! Biz usule baksaydık, bin yıldır bu topraklarda misafir, sığıntı, konar göçer olurduk. Vatan usulen değil esasen bizimdir, HDP de cinayet ve ihanetin kanlı siyaset çarkıdır. Selametle kalın Nihal Hanım, inşallah siz de birgün anlarsınız. Nusreti ilahiden tazarrum budur.'' dedi.

 

Bir 1 kişi görseli olabilir

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzzet Ulvi Yönter, Habertürk yazarı, Nihal Bengisu Karaca, arasında, müthiş tartışma, karar reddi, Devlet Bahçeli, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı