MHP'li Yönter'den Bahçeli'yi Hedef Alan Babacan'a Tepki
Haber Detayı
17 Temmuz 2021 - Cumartesi 09:59 Bu haber 2803 kez okundu
 
MHP'li Yönter'den Bahçeli'yi Hedef Alan Babacan'a Tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, HDP'yi savunup MHP'yi hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yönter'den Bahçeli'yi Hedef Alan  Babacan'a Tepki

HDP'yi savunarak MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ortada kriz yokken MHP'nin krize ortak olduğunu iddia eden Ali Babacan'ın aynı anda iki tarafı idare eden çok yüzlü birisi olarak Türk siyasetinin utanç vesikası olduğunu söyledi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ NE DEDİ?

 

Milletvekilliği düşürülüp hapse giren HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na hak ihlali yapıldığı yönünde karar alan Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Anayasa’nın 14’üncü maddesine göre; Anayasa’da yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz. Anayasa Mahkemesi’nin, HDP’li Gergerlioğlu hakkında vermiş olduğu hak ihlali kararı milletin hakkına riayet ve hürmet değil, terörizme örtülü destektir. Anayasa Mahkemesi, büyük Kürdistan’ı hak olarak görüyor mu? PKK’lı teröristler toplanıp müracaat etseler onları da hak ihlali şemsiyesi altına alacak mı? Cezaevinden çıkar çıkmaz 'nerede kalmıştık' diye soran Gergerlioğlu’nu heyecanla alkışlayanlar PKK’lı ve FETÖ’cü alçaklardı. Kaldığı yer melanetin yeriydi, rezaletin iniydi, karanlığın meskeniydi. Artık oradan devam etmesinin önü de Anayasa Mahkemesi tarafından açılmıştır.'' demişti.

 

HDP'Yİ SAVUNAN ALİ BABACAN, DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi’ni tehdit ettiğini iddia eden Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı açıklamada, ''Krizlerin ortağı Bahçeli'ye seslenmek istiyorum. Güçler ayrılığını yok sayarak, ihlal ettiğiniz mevcut Anayasada bile, Anayasa Mahkemesi’nin kararları herkes için bağlayıcıdır, istisnası yok. Hele hele anayasada ‘Bahçeli hariç’ diye bir hüküm de yok. Gerçekten hep beraber, güç şartlarda görevini yapmaya çalışan hakimleri, Meclis kürsüsünden hedef alanlara, artık yeter dememiz gerekir. Biz haksız yere özgürlükleri kısıtlananların tutuklananların hep yanında olduk. Nerede bir hak ihlali ve zulüm varsa onların yanında olacağız. Aynı zamanda, bu hak ihlali kararlarını alan cesur hakimlerin de yanında olacağız. Bu vesileyle HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na tekrar geçmiş olsun.'' dedi.

 

MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER'DEN ALİ BABACAN'A TEPKİ

 

HDP'yi savunarak MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kriz yok ki ortak olalım. Seni kandırmışlar, kafeslemişler, iyi keklemişler! Selamsız Babacan aynı anda iki tarafı idare eden çok yüzlü, itibarsız ve güvenilmez yabancı dokumasıdır. Türk siyasetinin utanç vesikası, satış ustası, dönüş uzmanıdır. Haydi başka kapıya!'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzzet Ulvi Yönter, Devlet Bahçeli, MHP, hak ihlali tartışması, hedef alan, Anayasa, kriz ortağı tartışması, başka kapıya
Yorumlar
Haber Yazılımı