MHP'li Yılmaz: Suç Oranını Düşüren Bekçileri Yıpratmayın
Haber Detayı
06 Haziran 2020 - Cumartesi 13:16 Bu haber 2226 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz: Suç Oranını Düşüren Bekçileri Yıpratmayın
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, münferit olayların ön plana çıkarılarak Bekçilerin yıpratılmaması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz: Suç Oranını Düşüren Bekçileri Yıpratmayın

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi hakkındaki kanun teklifinin birinci bölümü üzerine MHP Grubu adına yaptığı konuşmada, günün ihtiyaçlarına göre görev yetkileri değişen Bekçilerin sayısının artmasıyla suç oranında düşme olduğunu belirterek, münferit olayların ön plana çıkarılarak Bekçilerin yıpratılmaması gerektiğini söyledi.

 

GÜNÜN İHTİYAÇLARINA GÖRE BEKÇİLERİN GÖREV VE YETKİLERİ DEĞİŞİKLİĞE UĞRADI

 

Demokratik toplumlarda kolluk kuvvetlerinin önemi insan hak ve hürriyetlerinin korunmasında, vatandaşların kendini güven içinde hissetmeleri ve mesken emniyeti açısından gün geçtikçe artmaktadır. Bekçilik teşkilatı Türk toplumunun Osmanlı İmparatorluğu zamanından beri var olan kurumlarından birisi olup görev ve yetkileri zaman içerisinde değişikliklere uğramıştır. Günümüz ihtiyaçlarına karşılık veremeyen güvenlik anlayışının değiştiği günümüzde Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu'nun düzenlenmesi inkar edilemez bir gerekliliktir.

 

HIRSIZLIK ORANINI DÜŞÜREN BEKÇİLERİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Görev alanları dâhilinde son yıllarda sayıları artan ve görev yapmaya başlayan bekçilerin, Emniyet teşkilatında önemleri ve hizmetleri de aynı oranda artmıştır. Eski kanuna göre hizmet yapmalarına rağmen, bekçilerin sayısındaki anlamlı artışla son bir yıl içerisinde evden hırsızlık vakaları günde ortalama 282'den 151'e düşerek yüzde 47'lik bir azalma sağlandığı İçişleri Bakanlığının yaptığı tespitlerde görülmüştür. Burada birkaç münferit olayı baz alarak 30 bine yakın personeli olan bekçilik teşkilatını karalamaya yönelik açıklamaları doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Her meslekte yanlış yapan insanlar olmuştur ve olacaktır. Önemli olan, bu hataları yapanların adalet önünde hesap vermeleridir.

 

BİR KİŞİYE BAĞLI KOLLUK KUVVETİ TANIMI SAFSATADIR

 

 Kanunda bile yazılan sıfatına rağmen, bir kişiye bağlı yeni bir kolluk kuvveti oluşturulacağına dair dayanaksız iddialar kafa karışıklığı oluşturmaktan başka bir şeye yaramayan safsatalardır. Dün burada konuşan bir hatibin yaklaşımına göre, bu kanun teklifini kendileri getirse olurmuş ancak Cumhur İttifakı'nın bir ortağı getirince olmazmış türünden yaklaşımları doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Komisyonda tartışılan konulardan biri de çarşı ve mahalle bekçilerinin mesleki eğitim sürelerinin kısalığıyla alakalıdır. Çarşı ve mahalle bekçilerinin görevi süresince alacakları meslek içi eğitimlerin devam edeceği yine bu ifadelerin içerisinde geçmektedir.  

 

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ KANUNU GEREKLİ VE MHP DESTEKLEMEKTEDİR

 

Komisyonda en çok tartışılan konuysa çarşı ve mahalle bekçilerine üst arama yetkisinin verilmesiydi. Üst arama yetkisi her ne kadar kanunla düzenlenmiş olsa da keyfî uygulama yapılamayacağı makul bir sebep dahilinde üst araması yapılabileceği 7'nci maddede ifade edilmiştir. Getirilen kanun teklifiyle çarşı ve mahalle bekçilerinin kolluk hizmet ve görevleri dışında çalıştırılamayacağı belirtilmiş. Bu değerlendirmeler ışığında yeniden düzenlenen Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanununun gerekliliği ortadadır. MHP Grubu olarak getirilen Çarşı Ve Mahalle Bekçileri Kanununu desteklediğimizi ve genel kuruldan geçmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz.   

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Bekçiler Kanunu, MHP Haberleri, TBMM, MHP, Bekçilerin görev ve yetkileri, MHP Düzce
Yorumlar
Haber Yazılımı