Libya Hükümetinden Dünyayı Şoke Eden Türkiye Mesajı
Haber Detayı
06 Haziran 2020 - Cumartesi 10:39 Bu haber 8297 kez okundu
 
Libya Hükümetinden Dünyayı Şoke Eden Türkiye Mesajı
Türkiye'yi stratejik ortak ilan eden Libya, ülkenin kuruluşunda Türkiye'nin söz sahibi olacağını açıkladı.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Libya Hükümetinden Dünyayı Şoke Eden Türkiye Mesajı

Türk asıllı Libya Başbakanı Fayiz Mustafa Sarrac'ın Türkiye ve Türk Şirketlerinin Libya'yı yeniden inşa edeceğini söylemesinden sonra ikinci bir açıklama yapan Libya Başbakan Yardımcısı Ahmed Muaytik, stratejik ortak ilan ettiği Türkiye'nin Libya'nın yeniden inşasında ve kuruluşunda söz sahibi olacağını söyledi.

 

LİBYA'DA KÜRESEL OYUN KURGULAYAN GÜÇLER ŞOKA GİRDİ

 

Zengin doğal kaynaklara sahip olan Libya'nın modern demokratik bir ülke olarak yeniden imar edilmesini Türkiye ve Türk şirketleri ile omuz omuza vererek birlikte sağlayacaklarını söyleyen Libya Başbakanı Fayiz Mustafa Sarrac'dan sonra, Libya Başbakan Yardımcısı Ahmed Muaytik'in Stratejik Orta ilan ettikleri Türkiye'nin Libya'nın yeniden inşası ve kuruluşunda söz sahibi olacağını tüm dünyaya ilan etmesi, Türk Milletini heyecanlandırdığı kadar Libya üzerinden küresel oyun kurgulayan güçlere de soğuk duş etkisi yaptı.

 

STRATEJİK ORTAĞIMIZ TÜRKİYE LİBYA'NIN YENİDEN KURULUŞUNDA SÖZ SAHİBİ OLACAK

 

Libya Başbakan Yardımcısı Ahmed Muaytik, Libya'nın yeniden inşası ve kuruluşuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Milli bir programımız vardı, bunun için çalıştık ve Türkiye hükümetiyle gerçek bir stratejik ortaklık kurduk, bunda da başarılı olduk ve bu saldırganlığı geri püskürttük. Yakın zamanda tüm Libya toprakları, Libya hükümetinin kontrolü altına girecek. Türkiye stratejik ortaktır, alanda da bizim ortağımızdır ve öyle olmaya devam edecektir. Hatta kuruluş, kalkınma ve devlet kurumlarında devam edecektir." dedi.

 

LİBYA YENİDEN KURULURKEN HAFTER SÖZ SAHİBİ OLMAYACAKTIR

 

Libya Başbakan Yardımcısı Ahmed Muaytik, ''Libya hükümetinin yürüttüğü diplomasi ve siyaset konusunda şüphe duyanlara açık mesaj vermek istiyoruz. Ülkedeki diplomasiyi ve siyaseti yürüten Libya hükümetidir. Türkiye ile anlaşmaya imza atan bizim Hükümetimizdir. Bizim amacımız, vatanı yeniden inşa etmektir. Libya'yı Türkiye ile birlikte yeniden inşa edip devlet kurumlarını oluşturacağız. Kimseyle siyasi çekişmelere girmek istemiyoruz. Ancak, defalarca görüşüldüğü halde sonuç alamadığımız Hafter, devlet kurumlarının oluşturulmasında ve barışın inşasında kesinlikle bir ortak olmayacaktır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye ve Libya, Libyanın yeniden imarı, Türk şirketleri inşa edecek, Libyada devlet kurumları, Libya Başbakanı Sarrac, Başbakan Yardımcısı Ahmed Muaytik
Yorumlar
Haber Yazılımı