MHP'li Yılmaz Optisyenlerin Sıkıntılarını TBMM'ye Taşıdı
Haber Detayı
28 Nisan 2020 - Salı 01:51 Bu haber 2210 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz Optisyenlerin Sıkıntılarını TBMM'ye Taşıdı
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, coronavirüs nedeniyle sıkıntı yaşayan optisyenlerin durumunu TBMM'ye taşıdı.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz Optisyenlerin Sıkıntılarını TBMM'ye Taşıdı

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, coronavirüs salgını nedeniyle işleri durma noktasına gelen optisyenlerin sıkıntılı durumlarının iyileştirilmesi ve desteklenmesi noktasında bir çalışma yapılıp yapılmadığıyla ilgili, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

 

ÖNERGENİN GEREKÇESİ

 

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde vatandaşlarımız virüs salgınından dolayı hastanelere gitmekten çekindiği için göz hekimlerimiz hasta muayene edememekte ve dolayısıyla gözlük reçetesi üretilemediğinden bir çok sektörde olduğu gibi optisyenlerinde işleri durma noktasına gelmiştir.

 

AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI SELÇUK'TAN CEVAPLANMASI İSTENEN SORULAR

 

1-) Sosyal Güvenlik Kurumunun Mayıs 2020 tarihinden itibaren optisyenlik müesseselerince SGK'ya kesilen faturalarının ödeme süresini 90 günden 60 güne çekerek kısaltmayı planlıyor musunuz?

 

2-) Optisyenlik müesseselerinde çalışan mesul müdür ve diğer personelleri için SGK prim ve asgari ücret desteğinden istifade edebilecekler mi?

 

3-) Kamu bankalarından bahsi geçen meslek gruplarına KOSGEB destekli sıfır faizli KGF Kredi desteği sağlanıp, kredi kullandırma prosedürlerinde esnetme yapılacak mı?

 

4-) Küçük esnafa Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile verilen düşük faizli ( 4,5 ) krediden optisyenlik müesseseleri faydalanamamaktadır. Optisyenlik müesseselerini de bu tip bir krediden faydalandırmak için bir çalışmanız var mı?

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Yılmaz, Optisyenlerin, Sıkıntılarını, TBMM'ye, Taşıdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı