MHP'li Aycan'dan Coronavirüsle Mücadelede İki Uyarı
Haber Detayı
27 Nisan 2020 - Pazartesi 20:46 Bu haber 2980 kez okundu
 
MHP'li Aycan'dan Coronavirüsle Mücadelede İki Uyarı
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, coronavirüse karşı mücadelede bundan sonra yapılması gerekenleri açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Aycan'dan Coronavirüsle Mücadelede İki Uyarı

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, coronavirüs salgınına karşı Türkiye'nin mücadelesinin çok iyi olduğunu belirterek, coronavirüsle mücadelede bundan sonra yapılması gereken iki önemli konuyu Bengü Türk TV'de katıldığı proğramda açıkladı. 

 

SAĞLIKÇILARIMIZ HALKIN AYAĞINA GİDEREK AKTİF VAKA ARAMASI YAPMALI

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Corona Virüsle ilgili mücadelemiz iyi gidiyor. Bu aşamada aktif vaka arama işlemi yapmalıyız. Sağlıkçının vaka araması gerekir. Sağlıkçı vatandaşın ayağına giderek gelmeyen insanlara test yapılması gerekir. Yani, sahada tarama yapıp ateşi olan her vatandaşta Corona Virüs testi yapmalıyız. Virüs almış kişileri ayırmalı, virüslü hiç kimsenin kalmamamsını sağlamalıyız.'' dedi.

 

VATANDAŞLARIN CORONAVİRÜSE KARŞI BAĞIŞIKLIK DÜZEYİ ARAŞTIRILMALI

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Bundan sonra ne olacak? Vatandaşların hastalığı geçirip geçirmediğine bakılması gerekir. Vatandaşların ne kadarının bağışıklık kazandığı tespit edilmelidir. Bu aşamada Sağlık Bakanlığı toplumda Corona Virüs antikor ölçümü yaparak bağışıklık düzeyini araştırmalıdır. Böylece toplumsal olarak kaç kişinin Corona Virüsle temas ettiğini, nasıl geçirdiğini ve hiç temas etmeyenleri gösterecektir. Önümüzü görmemiz acısından bundan sonraki planlamalar yapılması açısından bu önemlidir.'' dedi.
  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Aycan'dan, Coronavirüsle, Mücadelede, İki, Uyarı,
Yorumlar
Haber Yazılımı