MHP'li Yılık: İşgalcilere Karşı Devleşen Meclis'e Sahibiz
Haber Detayı
23 Nisan 2021 - Cuma 01:46 Bu haber 1759 kez okundu
 
MHP'li Yılık: İşgalcilere Karşı Devleşen Meclis'e Sahibiz
MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, Milli Mücadelede ve 15 Temmuz'da işgalcilere direnen TBMM'nin her türlü istilacılara karşı devleştiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yılık: İşgalcilere Karşı Devleşen Meclis'e Sahibiz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulunan MHP Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yılık, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk Halkının TBMM'yi oluşturmaktaki güçlü iradesini temsil ettiğini belirterek, Milli Mücadelede ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde işgalcilere direnen TBMM'nin her türlü istilacılara karşı devleştiğini söyledi.

 

GELECEK NESİLLERİMİZ TÜRK MİLLETİNİN FİKRİ VE VİCDANI GÜR EVLATLARINA EMANET

 

Sizler geleceğe umutla baktığımız yarınlarımız, aziz Türk Milleti’nin fikri ve vicdanı hür evlatlarısınız. Gelecek nesiller sizlere emanet olacak. Sizler geleceğin doktoru, mühendisi, siyasetçisi, hukukçusu, öğretmeni, akademisyeni, yöneticisi kısacası Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarısınız. Milli tarihimizin başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 23 Nisan 1920 tarihinden bugüne 101.yılını kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. 

 

15 TEMMUZ'DA İŞGALCİLERE DİRENEN TBMM HER TÜRLÜ İSTİLA EMELİ KARŞISINDA DEVLEŞMİŞTİR

 

23 Nisan 1920 tarihi Türk Halkının TBMM'yi oluşturmaktaki güçlü iradesini de temsil etmektedir. Bilinmelidir ki Türk Milleti’nin üzerinde milli egemenlikten başka hiçbir irade yoktur. TBMM hem 101 yıl önce hem de 15 Temmuz’da işgalcilere direnen, milli irade ve egemenliğin sembolü, her türlü istila emeli karşısında devleşen Gazi bir Meclis’tir. 23 Nisan günü; Türk Milleti olarak geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize olan sevgi, saygı, güven ve inancımızı da göstermektedir. Bu vesileyle dünyada başka bir örneği olmayan bu bayramı sizlere armağan eden TBMM'nin ilk Başkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

 

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZ TÜRK MİLLETİNİN ÖVÜNÇ KAYNAĞIDIR

 

Geleceğimizin teminatı olan siz çocuklar, çok çalışarak yüce Türk Milleti’nin övünç kaynağı olacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni dünyanın en müstesna mevkisin de onurla şahlandıracağınıza olan inancım tamdır. Bu vesileyle bize bu vatanı armağan eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını tebrik ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Pelin Yılık, Milli Mücadele, 15 Temmuz, 23 Nisan, egemenlik, çocuk bayramı, TBMM, işgallere direnen, devleşen Meclis, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı