MHP'li Yıldız'dan Muhaliflere Tıp Diliyle Kanun Dersi
Haber Detayı
14 Ekim 2022 - Cuma 10:51 Bu haber 2460 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Muhaliflere Tıp Diliyle Kanun Dersi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, hukuktan anlamayan Eczacı muhalif Milletvekiline, Kanun Teklifini tıbbi terimlerle anlattı.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Muhaliflere Tıp Diliyle Kanun Dersi

Kamuoyunda Sosyal Medya Yasası veya Dezenformasyon Yasası olarak bilinen Kanun Teklifi'ni bir Eczacı olarak bir türlü anlamayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i Hukukçu kimliğiyle ikna etmeye uğraşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Eczacı Özgür Özel'in anlaması için Kanun Teklifi'ni tıbbi terimlerle anlattı.

 

YALAN HABERİN ENGELLENMESİNDEN RAHATSIZ OLAN MUHALEFETİN STRATEJİSİ

 

Solak medyanın temsilcilerinden olan gazeteci Sedef Kabaş'ın ''Kitleleri etkilemek ve yönlendirmek istiyorsanız ortaya kocaman bir yalan atın, ama çok büyük bir yalan olsun. İkinci kriter, çok basit bir yalan olsun. Sonrasında da bu basit ve çok büyük yalanı sürekli tekrar edin." sözleri, muhalif cenahın yalan haber ve sosyal medya paylaşımlarıyla Cumhur İttifakı'nı yıpratma kampanyasını deşifre etmişti.

 

Muhalif cenahın yalan haber ve sosyal medya paylaşımlarıyla vatandaşları kandırma stratejisinin önüne geçmek isteyen Ak Parti ve MHP, Kamuoyunda Sosyal Medya Yasası veya Dezenformasyon Yasası olarak bilinen Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu. Kanun Teklifi'nden rahatsız olan muhalefet partileri, teklifin yasalaşmasını engellemek için TBMM'de yoğun çaba gösterdi. Kanun Teklifi'nin yasalaşmasını engelleyemeyen muhalefet partileri, 2023 seçiminde iktidara geldiklerinde yasayı iptal edeceklerini duyurdular. TBMM'de yoğun tartışmalara neden olan Dezenformasyon Yasası'na yönelik iktidar ve muhalefet arasındaki kavga, yasanın geçmesiyle birlikte sosyal medyada taşındı.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN DEZENFORMASYON YASASI AÇIKLAMASI

 

Kamuoyunda Sosyal Medya Yasası veya Dezenformasyon Yasası olarak bilinen Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM'de yasalaşması üzerine açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Dezenformasyon yasasının 29. maddesi TBMM ‘de kabul edildi. Yalancının mumu 17.30’da söndürüldü.'' dedi.

 

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'İN MHP'Lİ FETİ YILDIZ'A CEVABI

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın açıklamasına cevap veren CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Hepimiz biliyoruz ki bu madde, muhalifleri hedef almakta basına sansür getirmektedir. Mumunuzu sandıkta millet söndürecek bu madde de iktidarımızın ilk haftasında iptal edilecektir.'' dedi.

 

HUKUKÇU FETİ YILDIZ'DAN ECZACI ÖZGÜR ÖZEL'E TIBBİ TERİMLERLE HUKUK DERSİ

 

Dezenformasyon Yasası'ndan rahatsız olan CHP'li Özgür Özel'in meslek olarak Eczacı olması nedeniyle yalan haber ve sosyal medya paylaşımlarının engellenmesi için çıkarılan yasayı anlamadığını düşünen MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, TBMM'de Anayasa Komisyonu Üyeliği görevini de ifa eden ve Dezenformasyon Yasası'nın mimarı olarak Hukukçu kimliğiyle Eczacı Özgür Özel'e Tıbbi terim kullanarak verdiği cevapta, ''Anayasadan anlamazsın, yasadan anlamazsın bari tıbbi bir terimle anlatayım; Batıdaki uygulamalarda görüldüğü gibi, Dezenformasyon yasası kronik yalancılar üzerinde endikedir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Feti Yıldız, hukuktan anlamayan, Eczacı muhalif, Milletvekili, Kanun, MHP, TB
Yorumlar
Haber Yazılımı