MHP'li Yıldız'dan Kafası Karışan Muhaliflere Uyarı
Haber Detayı
25 Nisan 2022 - Pazartesi 05:22 Bu haber 2500 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Kafası Karışan Muhaliflere Uyarı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, kafası karışan 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi parti yöneticilerine önemli uyarılarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Kafası Karışan Muhaliflere Uyarı

Seçim Kanunu değişikliğiyle kafaları iyice karışan ve bir çıkış yolu bulmak için ne yapacaklarını bilemez bir halde toplantı üstüne toplantı yapmaya devam eden 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere hatırlatmalarda bulunan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Milletvekili Seçim Kanunu'nun 16. maddesinin üçüncü fıkrasını hatırlatıp uyardı. 

 

MİLLETVEKİLİ SEÇİM KANUNU'NUN 16 MADDESİ

 

Siyasi partiler anlaşarak müşterek liste halinde aday gösteremezler. Siyasi partilere kayıtlı olmayan kimselerin, herhangi bir siyasi parti tarafından aday gösterilmeleri, kendilerinin yazılı muvafakatlarına bağlıdır. Seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partinin seçime katılmaması halinde, bu partinin üyesi, kendisinin ve üyesi olduğu siyasi partinin yazılı muvafakati alınarak, başka bir siyasi parti tarafından aday gösterilebilir. Bir kimse aynı zamanda değişik siyasi partiden veya aynı partiden aynı seçim için birden fazla seçim çevresinden aday olamaz, aday gösterilemez ve seçilemez. Bağımsız adaylar da, aynı seçim için birden fazla seçim çevresinde aday olamaz ve seçilemez. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'IN HATIRLATTIĞI 3. FIKRADA NE VAR?

 

Ak Parti ve MHP'nin önerisiyle yasalaşan Seçim Kanunu ile kafaları iyice karışan 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partiler, ne yapacaklarını bilemez bir halde toplantı üstüne toplantı yapmaya devam ettiği bir ortamda açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere Milletvekili Seçim Kanunu'nun 16. maddesinin üçüncü fıkrasına bakmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

Milletvekili Seçim Kanunu'nun 16. maddesinin üçüncü fıkrasında, ''Seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partinin seçime katılmaması halinde, bu partinin üyesi, kendisinin ve üyesi olduğu siyasi partinin yazılı muvafakati alınarak, başka bir siyasi parti tarafından aday gösterilebilir.'' deniliyor. 

 

Bu maddeye göre; Bir siyasi parti seçimlere katılma kararı aldıysa, o siyasi partideki kişilerin başka siyasi partiden aday olabilmesi için partilerinden istifa etmesi gerekiyor. Yani, ittifaka katılan siyasi parti lideri, başka bir siyasi partinin Milletvekili adayı olacaksa, Genel Başkanlıktan ve partisinden istifa etmesi gerekiyor. Partinin Genel Başkanı istifa ettikten sonra, partisine yeniden dönmek ister ve Genel Başkan olmak isterse, o siyasi partinin Büyük Kongresini yapması gerekiyor. Bu durum ise istifa edecek Genel Başkan için büyük sıkıntı oluşturabilir. Yani yeniden Genel Başkan seçilemeyebilir.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ: YA PARTİNİZLE SEÇİME GİRECEKSİNİZ YA DA İSTİFA EDECEKSİNİZ

 

Seçim Kanunu değişikliğiyle kafaları iyice karışan 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere hatırlatmalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bu gece de bir araya gelecek 6’lı ya bir tavsiye; Üstünüzü başınızı yırtmayın. Milletvekili Seçim Kanunu’nun 16’ncı maddesinin üçüncü fıkrasını okuyup anlamaya çalışın. Yapılacak şeyler son derece açık. Ya Partinizle seçime girecek. Ya da istifa edeceksiniz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, kafası karışan, muhalif ittifaktaki, siyasi parti, yöneticilerine, önemli uyarı, seçime girin, istifa edin, Seçim Kanunu, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı